Κίνδυνος για 35000 νέες "υπηκοότητες" στα κατεχόμενα

Για τον κίνδυνο να παραχωρηθούν τουλάχιστον 35.000 νέες “υπηκοότητες” εάν υπάρξει ανταπόκριση του αιτήματος της Τουρκίας για τη χορήγηση “ιθαγένειας” σε όσους έχουν λάβει “άδεια εργασίας” για τουλάχιστον έξι συναπτά έτη, γράφει πρωτοσέλιδα η Γενί Ντουζέν.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει “άδεια εργασίας” για τουλάχιστον έξι συναπτά έτη είναι 8.627 άτομα και εάν τους χορηγηθεί η "ιθαγένεια", μαζί με τις οικογένειές τους, ο αριθμός των νέων “πολιτών” θα φτάσει τις 35.000 .

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, σημειώνεται, παραχωρήθηκε η “υπηκοότητα”

με απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου" σε 796 άτομα. Σχεδόν στα μισά από αυτά είχε χορηγηθεί η “υπηκοότητα” το 2013 από την “κυβέρνηση” τότε του ΚΕΕ.

Από το 2004 μέχρι σήμερα παραχωρήθηκε η “ιθαγένεια” λόγω γάμου σε 10.203. Σημειώνοντας ότι το ΚΕΕ υποστηρίζει την πολιτική της χορήγησης «υπηκοοτήτων”, με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας να εκφράζει ανησυχία ότι με τη δημιουργία μιας “κυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ και την υποστήριξη και του ΔΚ σε αυτή την πολιτική, ο αριθμός των νέων “πολιτών” μπορεί να υπερβεί και τις 35.000.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα