Κίνδυνος από φρούτα και λαχανικά στα κατεχόμενα

Η τελευταία δειγματοληψία του «τμήματος γεωργίας» στα κατεχόμενα, έδειξε ότι πολλά φρούτα και λαχανικά δεν πληρούν τους ελέγχους για την ασφάλεια προϊόντων. Το θέμα κυριαρχεί σήμερα στις τ/κ εφημερίδες, που διερωτώνται αν για 6 μήνες τώρα ο κόσμος τρώει δηλητήριο. Άλλα θέματα είναι οι συναντήσεις Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, η παραχώρηση δανείου στον Ασίλ Ναδίρ για το δεύτερο αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού

αεροδρομίου κ.ά.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δηλητηριαζόμασταν 6 μήνες», αναφέρει ότι εδώ και έξι μήνες στην αγορά στον «βορρά» διοχετεύονταν φρούτα και λαχανικά, που με βάση την τελευταία έκθεση, είχαν εντοπιστεί με τοξικές ουσίες. Αλλού αναφέρει ότι υπό κράτηση για άλλες 4 ημέρες τέθηκαν ο σύζυγος και ο γιος της άτυχης 45χρονης την οποία δολοφόνησαν με δηλητήριο και μετά πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν σε σκουπιδοτενεκέ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι για ακόμη μια φορά που πλησιάζει μια σύνοδος για το Κυπριακό αρχίζουν οι δηλώσεις εναντίον και προβάλλει τη δήλωση Βουλευτή του ΡΛΚ, Οζτούρκ Γιλμάζ ότι «ξεπουλούν την Κύπρο».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «15 εκατομμύρια ειδική μεταχείριση», γράφει ότι μεγάλο δάνειο για να μετατραπεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Λευκόνοικου σε επιβατικό έχει δώσει στον γνωστό επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ η «τράπεζα αναπτύξεως» και γι’ αυτό χρειάστηκε η παρέμβαση πολιτικών. Αλλού αναφέρει ότι οι εγγυήτριες χώρες στηρίζουν τη λύση και γράφει για τις δηλώσεις Τσίπρα – Γιλντιρίμ μετά τη συνάντησή τους χθες στην Αθήνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αποτελέσει πολιτικό θέμα συζήτησης ακόμα και η αξιοπιστία των αναλύσεων του «τμήματος γεωργίας» για τα τοπικά και εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δηλητηριαζόμασταν για 6 μήνες;», αναφέρει ότι εδώ και καιρό στους ελέγχους αγροτικών προϊόντων προέκυπτε «50% αβεβαιότητα» για την ασφάλεια των σχετικών τροφίμων, αλλά μόλις τώρα η «κυβέρνηση» πήρε μέτρα, με τον κόσμο να διερωτάται εάν τόσους μήνες δηλητηριάζονταν. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων κάλεσε την «κυβέρνηση» να τα βρουν στο θέμα της «αρχής γάλακτός» και να μην κλείσει. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ερτουγρούλογλου συνάντησε στην Άγκυρα τον Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως βλέπουν την επικείμενη Διάσκεψη για την Κύπρο ως τελική.

Η «Γενί Ντουζέν» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Βγάλτε το δηλητήριο», αναφέρεται επίσης στους ελέγχους του «τμήματος γεωργίας» στα γεωργικά προϊόντα και γράφει ότι την μπάλα για την κατάσταση, το «υπουργείο υγείας» την πετά στο «υπουργείο γεωργίας». Αλλού αναφέρει ότι οι παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων» που δίδει με ειδικές αποφάσεις το «υπουργικό συμβούλιο» αντικατοπτρίζονται πλέον και στα «κρατικά» νοσοκομεία που έχουν γεμίσει κόσμο που δικαιούται δωρεάν περίθαλψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα