Κινδυνεύουν οι εργάτες στο Τόκιο!

Η αθέατη πλευρά των Ολυμπιακών αγώνων... Ο διεθνής οργανισμός εργασίας και συγκεκριμένα η διεθνής ομοσπονδία εργατών κατασκευαστικών έργων (BWI) κατήγγειλε πως οι εργαζόμενοι για την κατασκευή των υποδομών στο Τόκιο, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, ζουν σε καθεστώς φόβου και δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες.

Μετά από

συνεντεύξεις με εργάτες στα εργοτάξια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, η BWI με πόρισμά της κατήγγειλε τις συνθήκες και τις ατελείωτες ώρες εργασίας. Μάλιστα, αναφέρει στο πόρισμά της πως δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους, λόγω των ανεπαρκών συνθηκών ασφαλείας και των πιεσμένων χρονοδιαγραμμάτων για την έγκαιρη ολοκλήρωση των αθλητικών υποδομών για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

«Έχουμε καταγγείλει στη ΔΟΕ τις άθλιες αυτές συνθήκες των εργατών και αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη για τους εργαζόμενους. Αυτή η κατάσταση πρέπει ν' αλλάξει και πρέπει ν' αλλάξει τώρα, πριν θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς», ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Αμπετ Γιούσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα