Κίνα: Η πόλη Ουρούμτσι επιβάλλει περιορισμούς λόγω COVID-19

Οι αρχές επέβαλαν σήμερα ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από την Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στη δυτική Κίνα, με σκοπό να περιορίσουν μια έξαρση του κορονοϊού εκεί.

Η πόλη ήταν το επίκεντρο του νέου κύματος μολύνσεων στην ηπειρωτική Κίνα, καταγράφοντας τα 96 από τα 105 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 την 29η Ιουλίου.

Όσοι δεν είναι κάτοικοι και επιδιώκουν να φύγουν από την πόλη πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ νουκλεϊκού οξέος

και τεστ αντισωμάτων προτού μπορέσουν να φύγουν αν έχουν μείνει στην πόλη 14 ημέρες ή περισσότερο, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σονγκ Γιατζούν στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι δεν πρέπει να φεύγουν από την Ουρούμτσι εκτός αν είναι απαραίτητο.

Η Ουρούμτσι θα επιβάλει επίσης 14ήμερη καραντίνα σε όσους φθάνουν στην πόλη από περιοχές υψηλού κινδύνου COVID-19, είπε ο Σονγκ. Άλλοι, που εισέρχονται στην πόλη, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες, μεταξύ άλλων απαραίτητων προϋποθέσεων, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τον τόπο προέλευσης.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα είναι ακόμα πολύ κάτω από τις κορυφώσεις που είχαν σημειωθεί τον Φεβρουάριο, όμως η αναζωπύρωση υπογραμμίζει την πρόκληση να εξαλειφθεί η ασθένεια.

Επίσης σήμερα, η Κίνα έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να διεξάγουν τακτικά τεστ κορονοϊού σε εταιρίες χονδρικής. Τον Ιούνιο, υπήρξε μια εστία μολύνσεων γύρω από μια μεγάλη αγορά χονδρικής στην πρωτεύουσα Πεκίνο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα