Κίνα: Δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη της αναφέρθηκαν δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από πέντε την προηγουμένη.

Στη μία από τις δύο περιπτώσεις ο ιός μεταδόθηκε εγχωρίως, στη Σαγκάη, ενώ εντοπίστηκε επίσης ένα «εισαγόμενο» κρούσμα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το υπουργείο Υγείας της Κίνας όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί.

Εντοπίστηκαν ακόμη 31 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, αριθμός

αυξημένος από τις 16 για τις οποίες γινόταν λόγος την προηγουμένη.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 82.967 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Εξάλλου, η βιομηχανική οικονομία της Κίνας αναμένεται να συνεχίσει την ανάκαμψη της στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 με έμφαση στη συνέχιση της λειτουργίας της, αλλά και στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την απελευθέρωση της εσωτερικής ζήτησης, όπως δήλωσε χθες ένας αξιωματούχος.

Ο Μιάο Ουέι υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής δήλωσε ότι ποσοστό 99,1% των κινεζικών βιομηχανιών με ετήσιο τζίρο τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 2,82 εκατομμυρίων δολαρίων) είχε επιστρέψει στην παραγωγή, μέχρι τη Δευτέρα.

Ποσοστό 95,4% των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις αυτές, είχαν επιστρέψει στην εργασία τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε νέα φάση ο κορωνοϊός: Αυτό είναι το νέο επίκεντρο της επιδημίας

Ένα νέο βήμα προς την κανονικότητα κάνει σήμερα η Κύπρος- Τι αλλάζει

Πόσα εξώδικά «μοίρασε» η Αστυνομία από την εφαρμογή των μέτρων μέχρι σήμερα

Τέλος το sms από σήμερα: Ελεύθερη η διακίνηση μετά από σχεδόν δύο μήνες

Keywords
Τυχαία Θέματα