Αδούλωτη Κερύνεια: Κηδεύτηκε ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία Ερμής Χριστοδούλου

Κηδεύτηκε την Τρίτη, 28.4.2020, ο Αδούλωτος Κερυνειώτης, Υποστράτηγος εν αποστρατεία Ερμής Χριστοδούλου. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία της του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας, κ. Χρυσοστόμου.

Η Εθνική Φρουρά αποχαιρέτησε τον Ερμή Χριστοδούλου με πλήρεις στρατιωτικές τιμές. Στρατιωτικό άγημα παρέστη στην εκκλησία και μετέφερε το λείψανο εντός της εκκλησίας και το συνόδεψε μέχρι τον τάφο όπου τον τίμησε με αποχαιρετιστήριες βολές. 

Κατατέθηκαν, ή απεστάλησαν  στεφάνια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας,

του Υπουργού Άμυνας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Προέδρου του ΔΗΣΥ, του Προέδρου του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, της Βουλευτού Ελένης Μαύρου του ΑΚΕΛ – Κερύνειας, του Μητροπολίτη Κυρηνείας, του Δήμου Καραβά, του Δήμου Κερύνειας, του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Κυπριακού Στρατού, του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, της ΠΑΕΕΚ, του Σωματείου Χαράλαμπου Πετεμερίδη.


Απογοητευτική  ήταν η εικόνα της άδειας εκκλησίας και του προαυλίου, την οποία επέβαλαν οι ατυχείς συγκυρίες με την παρουσία του κορωναϊού και οι περιορισμοί που επέβαλε υποχρεωτικά το Κράτος, για ανακοπή  της επιδημίας. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, είναι με μεγάλο πόνο ψυχής που απουσίασαν από την εκκλησία οι Κερυνειώτες και μη Κερυνειώτες, φίλοι και εκτιμητές της προσφοράς του Ερμή Χριστοδούλου.
Μπορεί να μην ήταν παρόντες αλλά είναι μακρύς ο κατάλογος των φίλων και εκτιμητών οι οποίοι είτε απέστειλαν στεφάνι, είτε έκαμαν εισφορά στην μνήμη του.


Αιωνία σου η μνήμη Ερμή Χριστοδούλου


Το  Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ευχαριστεί και δημόσια την οικογένεια του Ερμή Χριστοδούλου που αφιέρωσε τις εισφορές στην μνήμη του Ερμή στο Σωματείο και υποσχόμαστε ότι κάθε οικονομική ενίσχυση του Σωματείου ενισχύει τον αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή, οπότε, μεταξύ άλλων να μεταφέρουμε και να θάψουμε τα οστά των συνεπαρχιωτών μας πίσω στα Κερυνειώτικα χώματα όπου ανήκουν.

Διαβάστε ακόμη: 

Το RTÜRK απαγόρευσε την μετάδοση τ/κ καναλιού γιατί πρόσβαλε τον Ερτογάν

Ζημιές 610 εκ. δολαρίων, ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η Exxon Mobil

Keywords
Τυχαία Θέματα