ΚΕΒΕ καλεί Υπουργό Υγείας γιια παροχή δωρεάν τεστ Covid19 σε εργαζόμενους

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου έστειλε το ΚΕΒΕ με θέμα την υποχρεωτική εξέταση για Covid 19 για απασχολούμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μεταξύ άλλων το ΚΕΒΕ κάνει λόγο για ανεπάρκεια της δωρεάν εξέτασης των εργαζομένων με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρων των υπαλλήλων των εταιρειών να μην έχει περάσει από τους προβλεπόμενους ιατρικούς ελέγχους. 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση 

Με βάση

το σχετικό διάταγμα του υπουργείου σας, όλοι οι εργαζόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει μέχρι τις 28 Απριλίου 2020 να έχουν υποβληθεί σε τεστ Covid 19.

Έρευνα που έχει κάνει το ΚΕΒΕ μεταξύ των εταιρειών μελών του, που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, καταδεικνύει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εργοδοτουμένων δεν έχει ακόμα ελεγχθεί, διότι όπως μας πληροφόρησαν τα μέλη μας, αλλά και τα εργαστήρια που ασχολούνται με το θέμα, έχει ήδη εξαντληθεί ο αριθμός των δωρεάν εξετάσεων που παραχωρήσατε για τον ειδικό αυτό κλάδο της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω δεδομένα, παρακαλούμε όπως εγκρίνετε σημαντικότερα μεγαλύτερο αριθμό δωρεάν εξετάσεων για την συγκεκριμένη αυτή κατηγορία εργοδοτουμένων και όπως επίσης παρατείνετε την τελική ημερομηνία με βάση την οποία όλοι πρέπει να έχουν εξεταστεί, για τουλάχιστον  ακόμα μια εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα