Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα της Νικόλ Μαλλιωτάκη

Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα της Ελληνοαμερικανίδας Νικόλ Μαλλιωτάκη, για τη διεκδίκηση της έδρας στην ομοσπονδιακή βουλή που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του ρεπουμπλικανού βουλευτή Μάικ Γκριμ, ο οποίος πριν λίγες μέρες ομολόγησε ενοχή σε φορολογικό αδίκημα. Υποστηρικτές της Ελληνοαμερικανίδης ρεπουμπλικανής πολιτειακής βουλευτή έχουν οργανώσει εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας την ηγεσία του κόμματος στα διαμερίσματα του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ.

Της ειδικής εκλογής για

την έδρα που κατείχε ο μοναδικός ρεπουμπλικανός βουλευτής της πολιτείας Νέας Υόρκης, δεν θα προηγηθούν προκριματικές και οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από τις ηγεσίες τον κομμάτων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν 70- 80 μέρες μετά την προκήρυξή τους από τον κυβερνήτη Κουόμο.

Ηγετικά στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος του Στάτεν Άιλαντ προτιμούν τον περιφερειακό εισαγγελέα του διαμερίσματος, Ντάνιελ Ντόνοβαν, ως πλέον προβεβλημένη προσωπικότητα, ενώ αντίθετα η επιρροή της 34χρονης Νικόλ Μαλλιωτάκη (πατέρας Κρητικός και μητέρα από την Κούβα) είναι μεγαλύτερη στο Μπρούκλιν και στις νεαρότερες ηλικίες.

«Σέβομαι τον Νταν Ντόνοβαν και άλλους συναδέλφους μου, αλλά πιστεύω πως υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός υποψηφίων που εξετάζουν την πιθανότητα να κατέλθουν υποψήφιοι», είπε η Νικόλ Μαλλιωτάκη, επισημαίνοντας ότι θα λάβει μέρος σ’ όλη τη διερευνητική διαδικασία της επιτροπής του κόμματος.

Πάντως η σελίδα της στο Facebook έχει γεμίσει μηνύματα υποστηρικτών που την καλούν να διεκδικήσει την έδρα.

«Λαμβάνω μεγάλη ενθάρρυνση από μέλη του κόμματος και ψηφοφόρους», είπε η κ. Μαλλιωτάκη.

Δήλωση υποστήριξης εξέδωσε ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος στο Μπρούκλιν, Glenn Nocera.

«Η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι αφοσιωμένη και παθιασμένη αντιπρόσωπος του λαού του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άιλαντ. Μετέφερε στο Όλμπανι καινούργια προοπτική και είναι η φωνή της γενιάς μας, εστιάζοντας την προσοχή της σε θέματα όπως τα δίδακτρα που έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και πολλοί έχουν λησμονήσει. Εχει την συντριπτική υποστήριξη της κοινότητας που εκπροσωπεί κι έλαβε στις φετινές εκλογές το συντριπτικό ποσοστό 73%».

Η πρώην πρόεδρος του κόμματος στο Στάτεν Άιλαντ και μάνατζερ της προεκλογικής εκστρατείας της Μαλλιωτάκη το Νοέμβριο, Leticia Remauro, επισήμανε την μεγάλη υποστήριξη από μέλη της επιτροπής που θα κάνει την τελική επιλογή,

«Πιστεύω πως η υποψηφιότητά της είναι πολύ ελκυστική, αλλά υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μπροστά μας», πρόσθεσε.

Υποστήριξη προς τη Νικόλ Μαλλιωτάκη εξέφρασε και το μέλος της ρεπουμπλικανικής επιτροπής της κομητείας, Susan Overeem, χαρακτηρίζοντάς την καλύτερη υποψήφια.

Από το Δημοκρατικό Κόμμα, προβληματίζεται να κατέλθει υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Μάικλ Μακμέν, που έχασε την έδρα το 2010 από τον Μάικ Γκριμ.

Ο Μακμέν είχε σταθερές φιλελληνικές θέσεις στο Κογκρέσο, ωστόσο η αντίδρασή του στο ψήφισμα για την Αρμενική Γενοκτονία στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, τον έφερε σε αντίδραση με την αρμενική κοινότητα και μέρος της Ελληνοαμερικανικής, παρότι οι περισσότεροι ομογενείς τον στήριξαν.

Ωστόσο, μετά την αποχώρησή του από το Κογκρέσο ανέλαβε λομπίστας για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου, εξοργίζοντας την ηγεσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, που θεωρεί ότι την πρόδωσε. Όπως δήλωσε ηγετικός παράγοντας της Ομογένειας από το Μπρούκλιν, αν ο Μακμέν κατέλθει υποψήφιος απέναντι στη Μαλλιωτάκη, όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει έστω και μία ελληνική ψήφο, αλλά θα κινητοποιήσει εναντίον του την ελληνοαμερικανική κοινότητα όλης της χώρας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα