Κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων θα επισκεφθεί η Επίτροπος Κυριακίδου

Επίσημη επίσκεψη στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών για υγειονομική στήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 28 Απριλίου η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Στην ατζέντα των επαφών της κ. Κυριακίδου θα βρίσκεται επίσης η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και οι πολιτικές της Κομισιόν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν. Η Επίτροπος

θα συναντηθεί επίσης με την Πολέτ Λενέρ, Υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ θα συναντηθεί και τον Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου.

Σε δήλωσή της ενόψει της επίσκεψης η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε πως το Λουξεμβούργο είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

«Καθώς μπαίνουμε στον τρίτο μήνα του βάναυσου πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, συνεχίζουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή βασικής βοήθειας έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία και στον λαό της. Η ανακουφιστική στήριξη και η γενναιοδωρία του Λουξεμβούργου και των άλλων κρατών μελών μας, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντών και των πολιτών είναι σημαντικότερη από ποτέ για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των Ουκρανών προσφύγων», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, επανέλαβε πως στόχος είναι να καταστούν τα συστήματα υγείας της ΕΕ «πιο ανθεκτικά και καλύτερα προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση των σημερινών και των μελλοντικών προκλήσεων» και ευχαρίστησε το Λουξεμβούργο για τη στήριξή του στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέντρο, Ουκρανών, Επίτροπος Κυριακίδου,kentro, oukranon, epitropos kyriakidou