Κέντρο Αριστείας στην Κύπρο για την Επιστήμη και την Έρευνα

Τεράστια τα οφέλη για την εκπαίδευση στις επιστήμες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με την εμπλοκή όλων των Πανεπιστημίων

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέλος των εταίρων του έργου που στοχεύει στη δημιουργία «Κέντρου Αριστείας» για την Επιστήμη και την Έρευνα στην Κύπρο, με το ακρωνύμιο “CSRC - Centre for STEAM Education Research, Science

Communication and Innovation”, διοργανώνει παρουσίαση-γεύμα σε κλειστό κύκλο, στο Χίλτον Πάρκ στις 29 Μαρτίου 2018.

Το γεύμα θα τιμήσουν με την παρουσία τους υψηλόβαθμα μέλη της Κυβέρνησης, και κυπριακών οργανισμών και εταιρειών, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τους σκοπούς του Κέντρου και τα οφέλη που θα προσφέρει στην Κυπριακή κοινωνία σχετικά με την εκπαίδευση στις επιστήμες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Οι κύριοι ομιλητές θα είναι ο συντονιστής του έργου, Καθηγητής Κώστας Π. Κωνσταντίνου, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο Διευθυντής Παραγωγής της πρόσφατης έκθεσης στη Λευκωσία, «Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται», κ. Νουρεντίν Μοκασσάμπη.

Οι εταίροι του έργου CSRC, είναι όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου και η κυπριακή εταιρεία GrantXpert Consulting Ltd., καθώς επίσης διακεκριμένα κέντρα επιστήμης και καινοτομίας και πανεπιστήμια από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το έργο έχει διακριθεί και χρηματοδοτηθεί (1η φάση, Επιχειρηματικό Σχέδιο) από το ανταγωνιστικό πρόγραμμα “Spreading Excellence and Widening Participation-Teaming” του Horizon2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κέντρο, εκτός από την έρευνα για τη μάθηση και διδασκαλία των επιστημών, θα προσφέρει επίσης έναν χώρο όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις επιστήμες και να συμμετέχουν ενεργά σε διαδραστικά εκθέματα και εκθέσεις τεχνολογίας (ΤΠΕ), σε ένα περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα