ΚΕΑΑ: Πολύ σύντομα ο εργολάβος της Κόσιης στην Κύπρο

Ο κ. Ματθαίου τοποθετήθηκε επί του θέματος με την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κόσιη. Όπως εξηγεί ζήτησε από το Υπουργείο την έκθεση για να μπορεί με την σειρά της να καλέσει τον εργολάβο στην Κύπρο για περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν διάβασε την γνωμάτευση του Έφορου Κρατικών Ενισχύσεων σχετικά με το θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Κόσιης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τοποθετηθεί. Ο κ.

Χάσικος σημείωσε ότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών το συμβόλαιο υπήρχε είδη, τονίζοντας ότι ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων είναι θεσμικό όργανο και απόλυτα σεβαστό.

Την ίδια ώρα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο ίδιος διέταξε έρευνα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το συμβόλαιο είναι σκανδαλώδες για αυτό και προχώρησε σε κάλεσμα τον εργολάβο για να διαπραγματευτεί από την αρχή. Η διαπραγμάτευση έφερε νέα δεδομένα στο προσκήνιο αφού από 75 ευρώ χρέωση ανά τόνο η τιμή έπεσε στα 39 ευρώ περίπου ανά τόνο. Ταυτόχρονα όπως είπε ο Υπουργός αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον Γενικό Ελεγκτή.

Το Sigma live επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) κ. Στρατή Ματθαίου και όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά «Η ΚΕΑΑ έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει την έκθεση όσο το δυνατό πιο σύντομα μέσο της νενομισμένης διαδικασίας. Σκοπός μας είναι εντός 15 ημέρων να καλέσουμε τον εργολάβο να έρθει στην Κύπρο για συζήτηση στη ΚΕΑΑ με σκοπό να καταβληθεί προσπάθεια για επίτευξη φιλικής διευθέτησης του θέματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα