ΚΕ: Θετικό το αποτέλεσμα της τριμερούς δεδομένων των περιστάσεων

Με δεδομένες τις περιστάσεις και τις προσπάθειες της Τουρκίας να πει ότι το Κυπριακό τελείωσε και πρέπει να ψάξουμε άλλα μοντέλα, αλλά και με τις παράνομες ενέργειές, τα αποτελέσματα της Τριμερούς στο Βερολίνο ήταν θετικά, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιοποίησε την ευκαιρία, ανέφερε. 

Παραμένει, τόνισε, ερωτηματικό η στάση της Τουρκίας και αυτό θα είναι και το κλειδί.

Το Βερολίνο ήταν ένα θετικό

βήμα ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες για άτυπη πενταμερή μετά τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε πως δεν πρόκειται για ένα «νεκρό διάστημα» μέχρι τις «εκλογές» στα κατεχόμενα. 

Θα πρέπει, είπε, να γίνει η διεργασία από τα Ηνωμένα Έθνη και με τις εγγυήτριες δυνάμεις. 

Όσον αφορά τον επικείμενο ανασχηματισμό απέφυγε να τον προσδιορίσει χρονικά σημειώνοντας πως θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο που θα κρίνει ο Πρόεδρος.

Κληθείς να σχολιάσει εάν ενδιαφέρεται να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας, σημείωσε πως δεν είναι θέμα τι ενδιαφέρει τον καθένα αλλά τι θα κρίνει ο Πρόεδρος ότι θα εξυπηρετήσει τη συνέχεια της Κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση διαρκώς κάνει πολύ συγκεκριμένο έργο, πρόσθεσε. 

Σχετικά με το πόρισμα για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού, ανέφερε ότι πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι επιβαλλόμενες αποφάσεις και πως πρόκειται για μια κλασική περίπτωση κενών και αδυναμιών. 

Συνέβαινε δίπλα μας και δεν είχαμε πλήρη συνείδηση, αυτά τα κενά και οι δυσλειτουργίες υπηρεσιών είναι πράγματα που η Κυβέρνηση δεν αποφεύγει και τολμά να έρθουν στην επιφάνεια και να διερευνηθούν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα