ΚΕ: Τα συμφέροντα του κυπριακού λαού πάνω απ’ όλα

Για την σημαντικότητα της τετραμερούς αλλά και για τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, σημείωσε την σημαντικότητα της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στην πρεμιέρα της τετραμερούς σε επίπεδο Υπουργών και πρόσθεσε ότι η παρουσία αυτή έχει να κάνει σε μια γενικότερη συζήτηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες

για την ανάγκη εξεύρεσης νέου ενεργειακού διαδρόμου στην Ευρώπη.

Πρεμιέρα για την τετραμερή – Στο επίκεντρο ο EastMed

Σημαντικά είναι επίσης και τα εξής στοιχεία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό

- Ένα βήμα περισσότερο, το μνημόνιο συναντίληψης, οδικός χάρτης

- Κάποιοι δεν επιθυμούν να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία, γιατί ο συγκεκριμένος αγωγός έρχεται να μειώσει σχεδιασμούς κάποιων από αγωγό προς Τουρκία από Ισραήλ κι απ’ εκεί προς Ευρώπη

Αναφορικά με τα πυρά που δέχεται η Κυβέρνηση ότι «τώρα θυμήθηκε τα ενεργειακά» λόγω και τις κινητικότητας που παρατηρείται τους τελευταίους δυο μήνες, ο

Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή έχει συμφωνηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.«Πλέον όλα προσεγγίζονται στο πλαίσιο προεκλογικής. Πέραν του ποιος είναι στην εξουσία και ποιος ηγείται σε κάθε κόμμα υπάρχουν τα συμφέροντα της

Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού και για να τα εξυπηρετήσουμε χρειάζεται υπομονή» επεσήμανε ο ΚΕ.

Είναι πρόσθεσε, απόλυτα κατανοητή η αντιπαράθεση στο πλαίσιο μιας προεκλογικής αλλά πάνω απ΄ όλα αυτά είναι τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Αναφορές Ελεγκτή και Εισαγγελέα για διαφθορά

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΔ και αυτό είναι αδιαμφησβήτητο και λόγω στήριξης κυπριακής κοινωνίας υπάρχει αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς.

Πρώτη φορά λαμβάνονται αποφάσεις για να οδηγηθούν πρόσωπα ενώπιον Δικαιοσύνης», σημείωσε ο ΚΕ κληθείς να απαντήσει για τις αναφορές των δυο ανεξάρτητων αξιωματούχων, όπου χαρακτήρισαν την χώρα ως «βασίλειο διαφθοράς».

«Η Εκτελεστική εξουσία στηρίζει ενέργειες ΓΕ και ΓΕ μέσα από αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου. Μπορεί να υπάρχει διαφωνία με κάποιες προσεγγίσεις αλλά υπάρχει σαφείς διαχωρισμός εξουσιών βάση Συντάγματος», είπε.
Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

«Είναι μια συνάντηση που πραγματοποιείται μετά από τόσα χρόνια. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι να ευχηθούμε να υπάρξει ανταπόκριση Ερντογάν σε προπαρασκευαστικό διάλογο για Εγγυήσεις και να διαφανεί αν υπάρχει πρόθεση για συνέχιση διαπραγματεύσεων.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με ελληνική κυβέρνηση με ελληνική κυβέρνηση. Θα υπάρξουν κι άλλες επαφές και σήμερα και τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα