ΚΕ: Τα άτομα που επιλέχθηκαν δεν ήταν στη βάση κομματικής ταυτότητας

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και για τον διορισμό της απεσταλμένης.

Αρχικά ανέφερε ότι «ο ίδιος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα απερχόμενα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το έργο που παρείχαν στα χαρτοφυλάκια τα οποία είχαν μέχρι χθες γιατί έχει παραχθεί έργο στο σύνολο του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» .

Επισήμανε ότι «η αξιολόγηση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει δεν έχει να κάνει με επιτυχία ή αποτυχία έχει να κάνει με τις προτεραιότητες. Αυτό

το οποίο εμείς έχουμε ως αποστολή είναι αυτό για το οποίο η κυπριακή κοινωνία επέλεξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να υλοποιήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του».

Διαβάστε επίσης: Κουλίας: Τ’ αγοράζω βερεσέ ότι δεν συνεννοήθηκε με κανέναν ο Χριστοδουλίδης

Εξήγησε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα απερχόμενα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για μια στενή και αγαστή συνεργασία μαζί τους».

Ερωτηθείς για τα άτομα που επέλεξε στη νέα σύνθεση του υπουργικού απάντησε ότι «τα άτομα τα οποία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επιλέξει ως προσωπικότητες που ο ίδιος θεωρεί ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους δεν ήταν στη βάση ούτε κομματικής συνδιαλλαγής ούτε στη βάση κομματικής τους ταυτότητας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι «με ρεαλισμό προερχόμαστε σε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινά με την έλευση της απεσταλμένης. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δημόσιων τοποθετήσεων της άλλης πλευράς. Με ειλικρινή βούληση προσερχόμαστε σε αυτή τη διαδικασία για να ξεκινήσουν οι συναντήσεις με την απεσταλμένη.  Η δική μας επιδίωξη είναι και η άλλη πλευρά να έχει ειλικρινή πολιτική βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί».

Κλείνοντας μίλησε το για το δημοσίευμα της Σημερινής το οποίο αναφέρεται σε πλοία που ξεφορτώνουν βαρύ οπλισμό στο λιμάνι της Αμμοχώστου. «Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις, έχουμε υπόψη διάφορα στοιχεία και πληροφορίες τις οποίες αξιολογούμε και προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Το προεκλογικό μας πρόγραμμα είναι το κοινωνικό μας συμβόλαιο με τον λαό
 

Keywords
Τυχαία Θέματα