ΚΕ: Οι δημοσκοπήσεις δεν προδικάζουν τελικό αποτέλεσμα

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την τάση της συγκεκριμένης περιόδου. Από εκεί και πέρα, δεν προδικάζουν τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν έγινε η αποτίμηση του προεκλογικού έργου του κ. Αναστασιάδη παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «Ο Πρόεδρος έκανε μέχρι σήμερα 3-4 δημοσιογραφικές διασκέψεις. Αυτή τη φορά, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο Πρόεδρος ήθελε να

αναφέρει δημόσια και την απόφασή του στη βάση του προεκλογικού του έργου».

Ερωτηθείς πώς η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα συμφέροντα της Τουρκίας που θα την οδηγήσουν στη λύση του Κυπριακού, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «Η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε λύση επειδή ενδιαφέρεται για τους Τ/κ. Όποιοι πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι στην Κύπρο για να τους προστατεύσει, έχουν μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση και αυτό προκύπτει από τις εξελίξεις διαχρονικά. Για να προχωρήσει η Τουρκία σε λύση, θα πρέπει η ίδια να αντιληφθεί τα οφέλη ή το κόστος από τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης πραγμάτων»,

Πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και η Τουρκία αναγκάστηκε να οδηγηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Ε.Ε.

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Λ. Μαύρου ότι η Τουρκία κάθισε ενώπιον του «ηγέτη της ε/κ κοινότητας» και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Δεν ανέμενε κανείς η Τουρκία να βγει και να πει ότι αναγνωρίζει την Kυπριακή Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν εκεί και έλαβαν μέρος. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν εκεί εξαιτίας του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα