ΚΕ: «Ο Πρόεδρος προσφέρει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες»

«Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσφέρει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες για το σύνολο του Κυπριακού λαού. Δεν νοείται εν έτη 2016 να μιλάμε για στρατό ή εγγυήσεις μιας τρίτης χώρας σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχετικά με τη δήλωση του τουρκοκυπριακού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για παραμονή του στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Κυβερνητικός

Εκπρόσωπος σχολίασε τον αριθμό των εποίκων, οποίος δεν υπερβαίνει τις 90.000, λέγοντας ότι με βάση το αρχείο πληθυσμού, 117.545 Τουρκοκύπριοι διαθέτουν έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει όσους Τουρκοκύπριους απέφυγαν να αποταθούν για την απόκτηση εγγράφων.

Πρόσθεσε δε, ότι με βάση την πολιτικής της Κυβέρνησης, δεν παραχωρείτε ιθαγένεια εάν ο ένας γονέας είναι έποικος.

Τέλος, ο Κ. Χριστοδουλίδης, κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι η διαρροή εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου, γίνεται από κύκλους του Προεδρικού. «Δεν έγινε καμία απολύτως διαρροή από το Προεδρικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος, να προβούν σε ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα στο τραπέζι των συνομιλιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα