ΚΕ: Ο κατώτατος θα ωφελέσει 40 χιλιάδες πολίτες, θα δουν μισθούς να αυξάνονται

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού ο οποίος προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. 

Ο κ. Πελεκάνος σημείωσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις όταν οι συντεχνίες προσπαθούν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν για τους εργαζόμενους και από την άλλη οι εργοδοτικές οργανώσεις προσπαθούν να προστατέψουν τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο το ποσό που θεσπίστηκε είναι

λεφτά τα οποία μπορεί κάποιος να ζήσει, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι, ο κατώτατος μισθός δεν επηρεάζει τον οποιοδήποτε εργαζόμενο να λαμβάνει κάποιο όφελος ή μισθό πολύ υψηλότερο από αυτόν. «Ακριβώς ο κατώτατος μισθός εισάγεται για να βοηθήσει τους νέους, τους ευάλωτους και αυτούς που το έχουν ανάγκη. Πολλοί συμπολίτες μας λαμβάνουν αρκετά χαμηλότερους των 940 ευρώ και από την αρχή του 2023 θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται» τόνισε.

Αυτό που έχει σημασία να δούμε, πρόσθεσε, είναι ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει και υλοποιήσει αυτή την απόφαση που θα ωφελήσει 40 χιλιάδες συμπολίτες μας, έχουμε έναν εθνικό κατώτατο μισθό και από εκεί και πέρα έχουμε ένα μηχανισμό που θα μας επιτρέπει στη βάση κάποιας λογικής που έχει συμφωνηθεί να ερχόμαστε να τον αναθεωρούμε ακριβώς για να μην αφήνουμε συμπολίτες με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι αν κάποιος είναι «κακός» εργοδότης μπορεί και σήμερα να εκμεταλλεύεται και να μην εφαρμόζει τον κατώτατο μισθό, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε ποιους μηχανισμούς έχουμε. Ήταν πολύ σαφής ο Υπουργός Εργασίας όταν ανακοίνωνε αυτή την πολύ σημαντική μεταρρύθμιση ότι δεν θα επιτρέψουμε ως Κυβέρνηση την οποιαδήποτε εκμετάλλευση.

Όσο αφορά την ωριαία απόδοση έχει συμφωνηθεί και θα συγκλιθεί εντός του τρέχοντος μηνός συνεδρία του εργατικού  συμβουλευτικού σώματος, έτσι ώστε να συζητηθεί και αυτό το θέμα. Αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία το θέμα της ωριαίας απόδοσης για να μην εφαρμοστεί ο καθορισμός του εθνικού κατώτατου μισθού.  

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα