ΚΕ για πανδημία: Οι αριθμοί απαντούν στη μηδενιστική πολιτική αντιπολίτευσης

Οι αριθμοί, οι στατιστικές και τα αποτελέσματα απαντούν με τεκμηρίωση στη μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούσιος είπε ότι «η Κυβέρνηση κατηγορείται για τη διαχείριση της πανδημίας στα πλαίσια μιας μηδενιστικής πολιτικής που υιοθετεί η αντιπολίτευση. Οι αριθμοί, οι στατιστικές και τα αποτελέσματα απαντούν με τεκμηρίωση στη μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης. Από την αρχή της πανδημίας, η Κύπρος

είναι η δεύτερη σε χαμηλό αριθμό θανάτων, με 37,6 θανάτους ανά 100 χιλιάδες άτομα». 

Όπως σημείωσε, η Κύπρος είναι σήμερα η πρώτη χώρα σε διαγνωστικούς ελέγχους covid-19.

«Η Κύπρος είναι στην τρίτη θέση σε αριθμό εμβολιασμών στην ΕΕ, με 45 εμβολιασμούς ανά 100 άτομα. Συνολικά έχουν γίνει 412.768 εμβολιασμοί και έχουν λάβει την πρώτη δόση 314.163 άτομα ποσοστό 42,5%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 34.9%. Παράλληλα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 98.605 συμπολίτες μας, ποσοστό 13,3%. Την τελευταία βδομάδα έχουμε μικρότερο από 1% ποσοστό θετικότητας που μας κατατάσσει στις πέντε καλύτερες χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ», πρόσθεσε. 

Και όλα αυτά όταν η χώρα μας έχει τον λιγότερο χρόνο lockdown σε ολόκληρη την ΕΕ τόσο σε έκταση όσο και σε διάρκεια, τόνισε. 

«Mε εξαίρεση τις δύο βδομάδες της περιόδου του lockdown, οι τομείς της οικονομίας είναι ανοικτοί. Διερωτάται κάποιος: τεκμηριώνεται με οποιονδήποτε τρόπο η μηδενιστική πολιτική και η αντιμετώπιση από την αντιπολίτευση, του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση; Είναι δυνατόν και ο πλέον κακόπιστος βλέποντας αυτά τα στοιχεία, να συμφωνήσει με τους ατεκμηρίωτους και αναληθείς ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης;», διερωτήθηκε. 

Όπως σημείωσε, «κατανοώ τις σκοπιμότητες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όμως την ίδια ώρα θέλω να δηλώσω πως ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός αποτελεί περιφρόνηση της ορθοκρισίας των πολιτών και τους μόνους που πλήττει είναι όσους μετέρχονται ανάλογες μεθόδους. Πρέπει ακόμη να σημειώσω ότι ο καθένας από εμάς γνωρίζει ότι σε όλη αυτή την περίοδο η Πολιτεία ενίσχυσε οικονομικά πέραν των 210 χιλιάδων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με ποσό που ξεπερνά το 1 δις 900 εκ. για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας». 

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, Μπορούμε να ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μαζί θα τα καταφέρουμε, κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ για Άντρο: Απειλεί ότι θα μας κάνει στην Κύπρο, ότι έκανε ο Τραμπ

 

Νωρίτερα σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια περιοδείας του στην επαρχία Αμμοχώστου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είχε σημειώσει πως «Υπάρχουν χώρες όπως είναι η Μάλτα πχ που έχει εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού της, η Ουγγαρία που είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς έχει εμβολιάσει το 78% του πληθυσμού, θεωρούμε ότι η δυνατότητα υπήρχε και δεν την αξιοποιήσαμε στο βαθμό που θα έπρεπε».

Αυτούσιες οι δηλώσεις του: 

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας γι΄ αυτά τα οποία έχουμε δει  στο συγκεκριμένο χώρο.

Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, έχουμε ενημερωθεί ότι τα κέντρα εδώ λειτουργούν ικανοποιητικά, ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν για εμβολιασμούς και αυτό είναι σημαντικό να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να προχωρούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί.

Το πρόβλημα που έχουμε  εντοπίσει σε αυτό το χώρο είναι ότι 5 υπάλληλοι του Υπ. Υγείας είναι τουλάχιστον απλήρωτοι σε ότι αφορά τις υπερωρίες τους από τον περασμένο Δεκέμβρη, απαράδεκτο πράγμα την ώρα που ζητείται από αυτούς να εργάζονται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, να εργάζονται Σάββατο και τώρα υπάρχει απαίτηση να εργάζονται και Κυριακές.

Οι άνθρωποι για να εργάζονται πρέπει να αμείβονται κανονικά, δεν γίνεται εδώ και πέντε μήνες να είναι απλήρωτοι, κάποιοι είναι απλήρωτοι για υπηρεσίες τις οποίες παρείχαν από πέρσι τον Μάρτιο του 2020. Σε αντίθεση ο ΟΚΥΠΥ πληρώνει τα στελέχη τα οποία έχει εδώ σε αυτό το  χώρο για να εξυπηρετούν τον κόσμο. Τώρα γενικότερα σε ότι αφορά το πρόγραμμα των εμβολιασμών να πω ότι πλέον κινείται με πιο γοργούς ρυθμούς και αυτό είναι θετικό, μαζί με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ελπίζω και εύχομαι ότι θα συμβάλουν εις στο να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η πανδημία.

Βέβαια οι θετικές εξελίξεις οι τελευταίες, δεν μπορούν να διαγράψουν πρώτα και κύρια την τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλεται ο κόσμος με τα rapid test, ουρές ατελείωτες σε συνθήκες αντίξοες να ταλαιπωρείται με τα rapid test και το δεύτερο το οποίο θα ήθελα να πω είναι ότι έχουμε καθυστερήσει να ξεκινήσουμε με πιο γοργούς ρυθμούς τον εμβολισμό, δεν δεχόμαστε το επιχείρημα του υπουργείου ότι μα ξέρετε η ΕΕ έχει κατανείμει αναλογικά τον αριθμό των εμβολίων και κινούμαστε με τον ίδιο ρυθμό.

Υπάρχουν χώρες όπως είναι η Μάλτα πχ που έχει εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού της, η Ουγγαρία που είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς έχει εμβολιάσει το 78% του πληθυσμού, θεωρούμε ότι η δυνατότητα υπήρχε και δεν την αξιοποιήσαμε στο βαθμό που θα έπρεπε.

Και τέλος σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, θέλω να πω τα εξής δεν μπορεί κανένας να επιβάλει σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν με το ζόρι να εμβολιαστούν. Αν θέλουμε να τους πείσουμε πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα και όχι με έμμεσο τρόπο να τους πιέζουμε ή να τους εκβιάζουμε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό και η έκκλησή μας προς το Υπουργείο είναι να σκεφτεί τρόπους για το πως θα μπορούσε ο κόσμος με κίνητρα να πειστεί ότι θα είναι προς όφελός του να εμβολιστεί και όχι με έμμεσο τρόπο επαναλαμβάνω να ασκείται πίεση πάνω του.

Keywords
Τυχαία Θέματα