Κ.Ε για Κυπριακό: Τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά ανοίγει δρόμος

Τις δυσκολίες από την μια αλλά και τη βούληση από την άλλη του Προέδρου Αναστασιάδη για επανέναρξη του διαλόγου ο οποίος θα μας οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ . Προδρόμου, σημείωσε ότι τα πράγματα ως προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι εύκολα, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε κάνει αναφορά στις διαφωνίες που παραμένουν κατά την τελευταία

συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί.

Παρόλα αυτά, όπως είπε, φαίνεται να ανοίγει ένας δρόμος ως προς την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι έτοιμος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθύμισε με νόημα ότι η ειδική σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζειν Χολ Λούτ, θα ερχόταν στο νησί τέλος του Αυγούστου, ωστόσο, προέκυψε καθυστέρηση στην άφιξη της όχι εξ υπαιτιότητας της δικής μας πλευράς.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, επέρριψε ευθύνες στην Τουρκία για τη στάση που τήρησε μετά το Κραν Μοντανά λέγοντας ότι προσπάθησε να απαλείψει τις έξι παραμέτρους τους Πλαισίου Γκουτέρες.

Στην παρατήρηση ότι σήμερα στους Όρους Αναφοράς δεν θα γίνεται καταγραφή των έξι σημείων του Πλαισίου Γκουτέρες, ανέφερε ότι υπάρχει η συζήτηση που έγινε στο Κραν Μοντανά και η οποία έφτασε σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αφορούσε ακριβώς και τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα