ΚΕ: Ένα από θύματα της Τουρκίας είναι η Κύπρος από το 1974

Για το άνοιγμα τμήματος της παραλίας στο Βαρώσι μίλησε στην Πρώτη Εκπομπή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία και τον Ερντογάν που δεν σέβεται το Διεθνές Σύστημα και ασκεί επεκτατική πειρατική πολιτική όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτήρισε τον Ερντογάν «απρόβλεπτο», ο οποίος ξεφεύγει. Θύμισε την εισβολή στην Συρία, την ανάμιξη στη Λιβύη, το Ιράκ, το

Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε ερώτηση γιατί να θεωρείται ακόμα «απρόβλεπτη» η Τουρκία, ο κ. Κούσιος τόνισε ότι είναι απρόβλεπτες οι πολιτικές της, αφού κανείς δεν περίμενε ότι θα αναμιγνυόταν στη Λιβύη ή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αυτό δείχνει την επεκτατική της πολιτική, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το «Στρατηγικό Βάθος», στο οποίο αναγράφονταν από το 2001 οι σχεδιασμοί της Τουρκίας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, απάντησε ότι ένα είναι να γράφεις ένα βιβλίο και να κάνεις σχεδιασμό και άλλο είναι να το εφαρμόζεις κατά παράβαση κάθε πρόνοιας του Διεθνούς Δικαίου, φέρνοντας το παράδειγμα ότι γνωρίζαμε ότι θα αμφισβητούσε κάποια στιγμή την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει την Τουρκία η διεθνής κοινότητα και αυτό προσπαθεί η Κυβέρνηση να αναδείξει, αφού ένα από θύματα της Τουρκίας είναι η Κύπρος από το 1974.

Για το θέμα της Αμμοχώστου είπε ότι θα προβούμε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, γιατί πέραν της διπλωματίας, κάποιος θα πρέπει να μας πει πώς θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά από αυτά που κάνει η Κυβέρνηση. Κάλεσε μάλιστα να υποδείξουν στην Κυβέρνηση, εάν έχει παραλείψει κάτι.

Διαβάστε επίσης:

Κάνουν πράξη τις εξαγγελίες και εισβάλλουν στην Αμμόχωστο οι Τούρκοι

Διπλωματικές διεργασίες για Αμμόχωστο – Τι αναμένει η Λευκωσία από το ΣΑ

Πόλεμος νεύρων από Τουρκία: Βίντεο Anadolu με ετοιμασίες για Βαρώσι

Έστησαν σημείο διέλευσης έξω από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα