ΚΕ: «Απολογούμαστε στον κόσμο του πολιτισμού γι'αυτήν την καθυστέρηση»

Η απόφαση του Υπουργικού να χαλαρώσει τα μέτρα, ανοίγοντας τα θέατρα και τους κινηματογράφους χαροποίησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις χαλαρώσεις των μέτρων, στην οικονομική στήριξη για τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού αλλά και στις πολιτογραφήσεις.

Αρχικά ο κύριος Κούσιος ανέφερε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να καθησυχαζόμαστε και να ωραιοποιούμε τα πράγματα, επειδή ακόμη συνεχίζουμε να έχουμε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων καθημερινά.

«Η επιδημιολογική

εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος είναι τέτοια που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με κάποιες χαλαρώσεις, αλλά δεν παύει να έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

«Πρέπει οι συμπολίτες μας να αντιληφθούν ότι πρέπει να λαμβάνουν τα προστατευτικά μετρά για την προστασία της δικής τους υγείας της οικογένειας τους και των φίλων τους» ανέφερε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στον πολιτισμού τονίζοντας ότι υπήρχαν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα το ότι δεν υπήρχε μητρώο καταγραφής των καλλιτεχνών.

«Πολλοί δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Υπουργείο Εργασίας και στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και όλα αυτά δημιουργούσαν κάποια προβλήματα στο να είμαστε πιο επίκαιρα παρόντες για να βοηθήσουμε» είπε.

Παράλληλα συμπλήρωσε τα εξής: «Να απολογηθούμε στον κόσμο του πολιτισμού και στους καλλιτέχνες μας για αυτήν την καθυστέρηση.  Αυτό που έχει σημασία είναι έστω και αργά να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Μετέπειτα μίλησε για τις πολιτογραφήσεις λέγοντας ότι ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης πρέπει να το ξεκαθαρίσει για να λήξει το θέμα.

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πήγε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, κατέθεσε μια μακροσκελή δήλωση και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν».

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να αφεθεί η Ερευνητική Επιτροπή για να κάνει τη δουλειά της, να καταλήξει σε πορίσματα και όταν εκδοθούν τα πορίσματα να επανέλθουμε να τα συζητήσουμε» είπε τέλος ο ΚΕ. 

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Απάντησα με πλήρη ειλικρίνεια - «Δεν θα είμαι η αιτία για διχοστασία»

Keywords
Τυχαία Θέματα