Καζάνι που βράζει... νέα πορεία το Σάββατο - Αίτημα για αποχή Αστ/μιας

Προτού κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε από τα επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών νέος… «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης του περασμένου Σαββάτου εξήγγειλαν στις 16 Φεβρουαρίου νέα εκδήλωση για το ερχόμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων ζητούν από την Αστυνομία να απέχει από την εκδήλωση αφού κατά τον ισχυρισμό τους μπορούν από μόνοι τους να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης

αλλά και για την περιφρούρηση της εκδήλωσης που έχει αφετηρία το πάρκο Κολοκάση στο κέντρο της Λευκωσίας.

Δείτε εδώ: Nέα πορεία διαμαρτυρίας στη Λευκωσία το Σάββατο-«Η Αστυνομία να απέχει»

Η Αστυνομία όπως κάθε φορά καταρτίζει πλάνο για τη δράση της στην εν λόγω εκδήλωση ενώ όπως αναφέρεται και δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου (17 Φεβρουαρίου) η Δύναμη ετοιμάζει παράλληλα και απάντηση με δικά της βίντεο για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να καταρτιστεί το πλάνο για το ερχόμενο Σάββατο. 

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωπος των ομάδων που θα παραβρεθούν το ερχόμενο Σάββατο ανέφερε ότι στόχος των ομάδων αυτών που συγκεντρώνονται δεν είναι να συμφωνήσουν ιδεολογικά αλλά να βρουν μια κοινή πρακτική αντίδρασης και έκφρασης της δυσαρέσκειας που υπάρχει.

«Η διαχείριση της πανδημίας, τα διατάγματα έχουν χροιά παρεμπόδισης δημοκρατικής λειτουργίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δίνουν εξαίρεση στις διαμαρτυρίας παρά την εφαρμογή των μέτρων. Σημειώνεται τέλος ότι ενδιαφέρον για να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία εξέφρασαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πάνω από 6 χιλιάδες άτομα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα