Καβγάς στη ψευδοβουλή των κατεχομένων

Νέος καβγάς στη «βουλή» μεταξύ του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν και του «βουλευτή» του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, με αφορμή τις συλλήψεις Κούρδων που γιόρταζαν το Νεβρόζ σε υπαίθριο χώρο στο Τρίκωμο.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού της «αστυνομίας» ο Αρικλί είπε ότι οι συλληφθέντες για την συγκεκριμένη γιορτή αφέθηκαν ελεύθεροι με «συμπόνοια» του «πρωθυπουργού», έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση του Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ανεβαίνοντας στο βήμα

της ολομέλειας ο Ερχιουρμάν είπε ότι οι καλοί του τρόποι δοκιμάζονται και δεν πρόκειται να αποδεχθεί την υπόνοια ότι οι διαδηλωτές ήταν «δικοί μου άνδρες. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ». Ο Τουφάν Ερχιουρμάν επέκρινε επίσης τον Ερχάν Αρικλί ότι μιλά λες και ήταν ο ίδιος παρών στη δική του συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα και προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις. «Δεν θα επιτρέψουμε να δηλητηριαστεί το κλίμα ειρήνης σε αυτή τη χώρα», ανέφερε ο Ερχιουρμάν.

Στο μεταξύ με γραπτή του δήλωση ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν από την τ/κ «αριστερή κίνηση» αναφέρει ότι αύριο θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» ενάντια στις συλλήψεις για τον γιορτασμού του Νεβρόζ προχθές στο Τρίκωμο.

Τα άτομα εκείνα, προσθέτει, συνελήφθησαν γιατί διάβασαν και διαμοίρασαν το διήγημα «Αυγή» και χόρεψαν χασαποσέρβικο, αναφέροντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα και σύμφωνα με τον Κορκμαζχάν θα διαβάσουν το διήγημα «Αυγή» και καλεί τον κόσμο να παρίσταται.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα