Κατσάδα Τουσκ σε Ερντογάν για Κυπριακή ΑΟΖ

Την ισχυρή υποστήριξη της Ε.Ε στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, στην ευρωτουρκική σύνοδο στην Βάρνα, ενώπιον του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Τουσκ δήλωσε ευθαρσώς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε έρευνες και να εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο, καταδικάζοντας παράλληλα την προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική

Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Η Τουρκία να βελτιώσει τις σχέσεις με Κύπρο-Ελλάδα

Ερντογάν: Οι Τ/κ να συμπεριληφθούν ισότιμα στην Αν. Μεσόγειο

"Δεν επετεύχθη πρόοδος ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία"

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τάχθηκε επίσης υπέρ της συνέχισης του διαλόγου στο Κυπριακό στην βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα ευχαρίστησε την Τουρκία για την στάση της στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι ΕΕ και Τουρκία παραμένουν στενοί συνεργάτες ως προς το ζήτημα αυτό.

Αναφορές εκ μέρους του κ. Τουσκ έγιναν και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς επίσης και στην ποιότητα της δημοκρατίας εντός της χώρας.

Ο Τουσκ κατά τη συνέντευξη Τύπου είπε ότι κατά τη συνάντηση στη Βάρνα δεν επιτεύχθη καμία πρόοδος με Τουρκία. «Σήμερα η συνάντηση επικεντρώθηκε στο πώς μπορούμε να βρούμε διόδους για συνέχιση του διαλόγου. Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Είναι αντικειμενικές οι δυσκολίες. Έχουμε βάλει στο τραπέζι όλες μας τις ανησυχίες, αλλά η συνέχιση του διαλόγου είναι προς το συμφέρον όλων», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα