Κάτοικοι Λ/κας ζητούν άρση πολεοδομικής άδειας εργοστασίου

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου, καλώντας τους «να προβούν στην λήψη νομικών μέτρων κατά της απόφασης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως σχετικά με τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας στην εταιρεία Khrysanera LTD για την ανέγερση εργοστασίου Βαριάς Βιομηχανίας (επεξεργασία χρυσού) στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου / Καλού Χωριού», απέστειλαν οι ομάδες «Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας, Αραδίππου, Κρασά», «Λάρνακα εν Δράσει» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Δρομολαξιάς-Μενεού».

Οι

τρεις ομάδες αναφέρουν ότι «οι δημότες κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Αραδίππου και τη λήψη νομικών μέτρων κατά της εν λόγω απόφασης, εφόσον ο ίδιος ο Δήμος καλείται τώρα, μετά την έγκριση που δόθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να εξετάσει αίτηση της εταιρείας».

Προστίθεται πως «σύμφωνα με γραπτή επιστολή του ίδιου του Υπουργού Γεωργίας και Περιβάλλοντος, το τεμάχιο στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου / Καλού Χωριού δεν έχει μισθωθεί στην εταιρεία και δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου και της εταιρείας σχετικά με την ενοικίαση του τεμαχίου. Το μόνο που έχει δοθεί στην εταιρεία από το Υπουργείο είναι επιστολή προσφοράς» και «σύμφωνα με τους νομικούς μας συμβούλους η εταιρεία δεν μπορεί να καταθέσει μήνυση κατά του Δήμου για διαφυγόντα κέρδη».

Στην επιστολή των τριών ομάδων πολιτών, υπάρχει συνημμένη ανοιχτή επιστολή του Δικηγόρου – δημότη Αραδίππου Χρίστου Πουτζιουρή προς τον Δήμαρχο, στην οποία αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου θα πρέπει να προσφύγει εναντίον της απόφασης της Πολεοδομίας να χορηγήσει Πολεοδομική έγκριση παράνομα στην εταιρεία παρά τις ενστάσεις του Δήμου και των Δημοτών της Αραδίππου».

Στην επιστολή του Δικηγόρου σημειώνεται ακόμα ότι «σε περίπτωση που ο Δήμος Αραδίππου προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο τότε δεν θα μπορεί να εξετάσει την αίτηση για οικοδομική άδεια της εταιρείας μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο επί της προσφυγής του Δήμου Αραδίππου. Από την στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί την έγκριση της Πολεοδομίας παράνομη, δεν υπάρχει καμία ευθύνη του Δήμου για αποζημιώσεις από την στιγμή που θα έχει προσφύγει στα Δικαστήρια».

Οι τρεις ομάδες πολιτών αναφέρουν επίσης στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου, ότι σε περίπτωση που δεν προβούν στην κατάθεση της προσφυγής «θεωρούμε ότι η αδράνεια σας σημαίνει ότι τάσσεστε σιωπηλά υπέρ της εταιρείας και ότι σκοπεύετε να εκδώσετε την οικοδομική άδεια, καταδικάζοντας την Αραδίππου, τους κατοίκους και τον κόσμο της σε ένα συνεχή κίνδυνο και απειλή για την υγεία και ασφάλεια τους»

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα