Κάτω από το μισό πληθυσμό της Γης οι χρήστες του διαδικτύου

Περισσότεροι από το μισό πληθυσμό της Γης είναι αδύνατο να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επομένως αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, ανήκεις στη μειονότητα. Ο περισσότερος κόσμος είναι εκτός, το διαδίκτυο αναπτύσσεται αργά και οι τεχνολογικές εταιρείες επιδιώκουν να το επιταχύνουν.

Η Επιτροπή ευρυζωνικής δικτύωσης (Broadband Commission For Digital Development) είχε θέσει ως στόχο το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο έως το 2015.

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν επιτυγχάνεται και ούτε θα γίνει μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Αυτό σημαίνει

πως περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα μείνουν εκτός διαδικτύου και αυτή τη χρονιά.

Ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνει ότι η ανισότητα μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσομένων κρατών αποτελεί την αιτία για αυτή την κατάσταση. Στις αναπτυγμένες χώρες το 82% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο – ένας αριθμός που φθάνει το σημείο κορεσμού, ενώ στις αναπτυσσόμενες ο ρυθμός ανάπτυξης του διαδικτύου είναι τόσο αργός που μόλις που αγγίζει το ποσοστό του 34% των νοικοκυριών.

Μερικά από τα σοβαρότερα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Επιτροπή είναι ότι συσκευές είναι πολύ ακριβές, τα πλάνα παροχής είναι επίσης ακριβά, τα δίκτυα τηλεφωνίας είναι λίγα και μακριά το ένα μεταξύ του άλλου, το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο στην τοπική γλώσσα και ότι τα λίγα διαθέσιμα δίκτυα δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλο φόρτο ψηφιακού περιεχομένου.

Πηγή - broadbandcommision.org

Keywords
Τυχαία Θέματα