Κατηγορίες στα κατεχόμενα κατά Αρικλί για «αθέμιτο πλουτισμό»

Κατά 300.000 στερλίνες φέρεται να είναι πλουσιότερος ο Πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης στα κατεχόμενα, Ερχάν Αρικλί, τα δύο τελευταία χρόνια, που μετέχει μέσω διαφορετικών θέσεων στην «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

Το θέμα προέκυψε όταν ο Πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, ανήρτησε προχθές σχετική δήλωση χωρίς να τον κατονομάζει. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Σερντίντς Μαϊπά βγήκε τηλεοπτικά και υποστήριξε ότι ο Αρικλί αγόρασε σπίτι αξίας 3,5 εκ. τουρκικών λιρών και διερωτήθηκε που τα βρήκε. «Ο μισθός σου είναι καθορισμένος, ο μισθός για

τη γυναίκα σου που είναι δασκάλα είναι καθορισμένος, εσύ που τα βρήκες αυτά τα λεφτά;», ανέφερε.

Ο κ. Οζερσάι είχε πει πως ο Ερχάν Αρικλί έχει δύο χρόνια να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες στη «βουλή» και ζήτησε από τον «πρόεδρο της βουλής», Ζορλού Τορέ, να πράξει αυτό που πρέπει για το θέμα. Υποστήριξε δε ότι ο «νόμος» λέει πως ένας «υπουργός» όταν διορίζεται, εντός ενός μηνός πρέπει να κοινοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά ο Ερχάν Αρικλί δεν το έκανε κι έτσι διέπραξε αδίκημα. Γι’ αυτό, ανέφερε, ο «πρόεδρος της βουλής» πρέπει να καταθέσει μήνυση εναντίον του «υπουργού μεταφορών».

Ο κ. Αρικλί απάντησε κάνοντας λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων» και συκοφαντίες και δηλώνοντας έτοιμος να προσκομίσει έγγραφα για τα περιουσιακά του στοιχεία. Όσο για το ακριβό σπίτι, είπε ότι το πήρε η δασκάλα γυναίκα του, με δάνειο από την τράπεζα των εκπαιδευτικών.

Ανέφερε ακόμη πως δραστηριοποιείται με την οικογενειακή του εταιρεία από το 1975, και επεσήμανε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, πουλήσαμε ένα διαμέρισμα, αγοράσαμε ένα σπίτι, αγοράσαμε γη, πουλήσαμε μια βίλα, αγοράσαμε ένα διαμέρισμα στην Άγκυρα, αλλάξαμε δύο αυτοκίνητα, πουλήσαμε βιομηχανικό χώρο 13 δεκαριών».

Κατά διαστήματα υπήρξαν δημοσιεύματα που άφηναν υπονοούμενα για τις αναθέσεις και όχι προκηρύξεις στις οποίες ο Ερχάν Αρικλί προβαίνει μέσω του «υπουργείου μεταφορών», όπως τελευταία με τις "άδειες" οχημάτων Τ (ενοικίασης) που υπονοήθηκε ότι επρόκειτο να δώσει σε συγγενικό του πρόσωπο. Εξάλλου, για την αγορά καυσίμων για την «αρχή ηλεκτρισμού» απευθείας από συγκεκριμένη τουρκική εταιρεία, είχε επικριθεί ότι μπορεί να παίρνει προμήθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα