Καθορίζει τη μοίρα της

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Η «Κυρία» οφείλει να εκμεταλλευτεί το θετικό γι’ αυτή μομέντουμ και να συνεχίσει νικηφόρα κόντρα στον Εθνικό Άχνας

Ξεκάθαρα στα πόδια της Ανόρθωσης είναι, πλέον, η κατάληψη της έκτης θέσης στη βαθμολογία. Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιτυχία για μια ομάδα του δικού της εκτοπίσματος και της δικής της ιστορίας η έκτη θέση, αλλά υπό τις περιστάσεις, αν τελικά επιτευχθεί, θα καταγραφεί με θετικό πρόσημο στη φετινή προβληματική της πορεία.

Πέρασε μέσα από πάρα πολλές φουρτούνες η «Κυρία» στη φετινή σεζόν και θα ήταν ό,τι καλύτερο αν η διοικητική σταθερότητα

που επήλθε συνοδευτεί με τη συμμετοχή της στο α’ γκρουπ των πλέι-οφ και κυρίως από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση κατάφερε μήνα Φεβρουάριο να καθορίζει η ίδια την τύχη της, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο και πλέον καλείται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, επιδεικνύοντας αγωνιστική συνέπεια και σταθερότητα…

Σαφής βελτίωση
Από τη μια, η λύση του διοικητικού αδιεξόδου και από την άλλη η ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση που έγινε τον Ιανουάριο, βοήθησαν τα μέγιστα την Ανόρθωση. Ο Ρόνι Λέβι βρήκε επιτελούς τη μαγιά που αναζητούσε για αρκετό καιρό και τα αποτελέσματα της δουλειάς του κρίνονται πολύ ικανοποιητικά.

Σε σύνολο επτά αγώνων πρωταθλήματος μέσα στο 2017, η «Κυρία» πέτυχε τέσσερεις νίκες, εκ των οποίων οι τρεις τελευταίες, έφερε δύο ισοπαλίες στα ντέρμπι με ΑΕΛ και Ομόνοια και δέχθηκε μόνο μια ήττα από την ΑΕΚ. Δεν βρήκε δίχτυα σε δύο μόλις παιχνίδια, με ΑΕΛ και ΑΕΚ, σκοράροντας στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια 13 τέρματα.

Από την άλλη, δέχθηκε τέσσερα τέρματα, σε τρία από τα εφτά παιχνίδια. Κράτησε δηλαδή το «μηδέν» στην άμυνα σε τέσσερα παιχνίδια, γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στην αντεπίθεσή της για κατάκτηση της έκτης θέσης.

Γενικότερα, η ομάδα βγάζει υγεία και έχει σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, που βασίζεται στην καλή της ανασταλτική λειτουργία και στην πολυφωνία εκδήλωσης επιθέσεων, είτε από τον κεντρικό άξονα, είτε από τα άκρα.

Για το πιο μεγάλο βήμα
Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος, η Ανόρθωση δίνει την ερχόμενη Κυριακή ένα παιχνίδι που θα κρίνει πάρα πολλά στη μάχη της εξάδας. Φιλοξενεί τον Εθνικό Άχνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και παίρνοντας τη νίκη, θα κάνει το πιο μεγάλο βήμα για την εξάδα.

Η Κυρία οφείλει να εκμεταλλευτεί το θετικό γι’ αυτή μομέντουμ και να συνεχίσει νικηφόρα, θέτοντας ουσιαστικά νοκ άουτ έναν ανταγωνιστή της από τη διεκδίκηση της έκτης θέσης. Παίζει στην έδρα της, μπροστά από τον κόσμο της που τη στηρίζει από τις αρχές της σεζόν και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να χαλάσει ό,τι έχτισε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για το παιχνίδι με τον Εθνικό, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Σιβού, μια πολύ σημαντική απουσία, αλλά επιστρέφει ο Κολούνγκα. Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση του Αγκιλάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα