Καθοριστικές οι επόμενες δύο βδομάδες στον τομέα της υγείας

Καθοριστικές οι επόμενες δύο βδομάδες στον τομέα της υγείας, καθώς αναμένονται οι απαντήσεις για συμμετοχή ή όχι στο ΓΕΣΥ, από τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τα Κλινικά Εργαστήρια.

Έγκυρες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν πως μέχρι και σήμερα Υπουργός Υγείας και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, επιχειρούσαν μικρές βελτιώσεις, -όπου αυτό ήταν εφικτό- στην τελική οικονομική πρόταση του ΟΑΥ να συμβληθούν οι Φαρμακοποιοί

με το ΓΕΣΥ.

Απόψε πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου και αύριο θα γίνει το δημοψήφισμα με την συμμετοχή 530 μελών που έχουν προσκληθεί, για να αποφασίσουν ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο ΓΕΣΥ.

Μετά από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΟΑΥ φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο πλευρές να προχωρούν σε θετική κατάληξη.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

*Αύξηση του προϋπολογισμού.

*Διαχείριση του αποθέματος φαρμάκων.

*Ρευστότητα πληρωμής.

*Διευκολύνσεις στην διαχείριση του λογισμικού για να μην χρειαστεί εργοδότηση επιπλέον προσωπικού.

*Διευκολύνσεις και στο οικονομικό κομμάτι.

Εξάλλου, ικανοποίηση εκφράζει η Τρόϊκα, σύμφωνα με κύκλους του ΟΑΥ, για τους μέχρι στιγμής χειρισμούς και εξελίξεις στην δέσμευση της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία.

Οι επισκέψεις των Τροϊκανών στο πλαίσιο του προγράμματος εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (review process), πραγματοποιούνται κάθε 4-6 μήνες για έλεγχο της κατάστασης και σε σημερινή τους επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΥ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους.

Να θυμίσουμε πως μέχρι στιγμής για συμμετοχή στο ΓΕΣΥ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον 320 προσωπικοί Ιατροί, που είναι κοντά στον στόχο του ΟΑΥ αφού ο αριθμός πρέπει να φθάνει τους 350 προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες και 150 παιδιάτρους.

Ωστόσο, ο αριθμός των παιδιάτρων που έχει εγγραφεί ακόμα δεν είναι ικανοποιητικός, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες μέρες. Κινητικότητα υπάρχει επίσης και στην εγγραφή των ειδικών ιατρών αφού ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τους 50.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθοριστικές,kathoristikes