Καθ.Καραγιάννης:Τι αναμένει η επιδημιολογική ομάδα από την τ/κ πλευρά

Την ανησυχία της επιδημιολογικής ομάδας για το άνοιγμα των αεροδρομίων στα κατεχόμενα όπως και την πεποίθηση ότι θα δοθούν τα στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας των κατεχόμενων περιοχών  εξέφρασε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Καθηγητής Μικροβιολογίας δρ. Πέτρος Καραγιάννης με αφορμή την αυριανή τηλεσυνάντηση  της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία.

Παράλληλα ο δρ. Καραγιάννης απάντησε για την πιθανότητα δεύτερου κύματος στην χώρα μας αλλά και τα γρήγορα τεστ στα αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα ο δρ. Καραγιάννης είπε

πως αύριο στην τηλεσυνάντηση αναμένεται όπως τους παρουσιαστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως αυτά παρουσιάζονται από την επιδημιολογική ομάδα στις ελεύθερες περιοχές.

Επίσης θα συζητηθούν πιθανά μέτρα ασφάλειας στα οδοφράγματα και λεπτομέρειες όσον αφορά τις χώρες από τις οποίες θα δέχονται πτήσεις στα κατεχόμενα.

Διαβάστε: Καθ.Καραγιάννης:Η επιδημιολογική εικόνα κατεχομένων και οι πτήσεις από Τουρκία

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το ότι θα ενίσχυε το δίκτυ ασφαλείας η διενέργεια  10% δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, o Δρ. Καραγιάννης είπε πως συμφωνεί.

«Δεν πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε δειγματοληψίες γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε κατά πόσον οι χώρες από όπου θα δεχθούμε τουρίστες -που φαινομενικά έχουν την ίδια επιδημιολογική εικόνα μ΄εμάς- είναι όντως ασφαλείς. Μπορεί για παράδειγμα να λαμβάνουμε ένα δείγμα από μια οικογένεια», εξήγησε.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει δεύτερο κύμα ο δρ. Καραγιάννης είπε πως είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος.

«Μπορεί το δεύτερο κύμα να αποτελείται από μικρές εξάρσεις που θα είναι απόλυτα ελεγχόμενες ή μπορεί να προκύψει ένα τεράστιο κύμα που θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Τα πάντα εξαρτώνται με τα όπλα που θα έχουμε στην φαρέτρα μας», είπε.


 

Keywords
Τυχαία Θέματα