Καθησυχάζει ο Χάρης για τις αναβαθμίσεις των νοσηλευτών

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφορικά με το θέμα της αναβάθμισης των νοσηλευτών και το ντόμινο των αναβαθμίσεων που ενδεχομένως να προκύψουν μετά την συμφωνία Κυβέρνησης με την ΠΑΣΥΔΥ και την ΠΑΣΥΝΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα «ισότιμης μεταχείρισης», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν στην κλίμακα Α8 όλοι οι πτυχιούχοι, αλλά όσοι είναι ενσταλαγμένοι σε σχέδια υπηρεσίας τα οποία προβλέπουν την συγκεκριμένη κλίμακα.

Διαβάστε επίσης: Σφοδρές αντιδράσεις για την αναβάθμιση των νοσηλευτών

Αναφορικά

με το αν η αναβάθμιση έχει προεκλογική χροιά, όπως ακούγεται, ο Υπουργός επιχείρησε να αποσυνδέσει τα δύο θέματα, λέγοντας ότι παρόμοιο αίτημα είχε υποβληθεί και την άνοιξη του 2016, το οποίο ωστόσο δεν είχε ικανοποιηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί λήφθηκε τέτοια απόφαση από πλευράς Κυβέρνησης για συμφωνία και αναβάθμιση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αυτή σχετίζεται με το πλαίσιο αυτονόμησης και τις δομικές αλλαγές που επιχειρούνται.

«Δεν θα δίνεται έτσι απλά η κλίμακα Α8», ανέφερε.

Όσον αφορά στο ΓεΣΥ, ανέφερε ότι η μελέτη που ετοιμάζεται είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο οικονομικός αντίκτυπος που θα υπάρξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα