Καθ.Φαρμακολογίας για Covid-19: "Είμαστε κάπου στη μέση της αρχής"

Τις εξελίξεις στην έρευνα για τα φάρμακα που θα "εξολοθρεύσουν" τον κορωνοϊό συζήτησαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ "Μεσημέρι και κάτι".

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Χρίστος Πέτρου, ανέφερε ότι "είμαστε κάπου στην μέση της αρχής" ενώ τόνισε ότι έχει αρχίσει -επίσημα- πλέον μια μεγάλης έκταση κλινική μελέτη απο τον ΠΟΥ, με την ονομασία "Solidarity" (αλληλεγγύη).

Eν συνεχεία, ανέφερε ότι στην έρευνα μπορεί να συμμετάσχουν πολλοί ερευνητές απο διάφορες χώρες και επεσήμανε

ότι δοκιμάζονται περισσότερα απο 60 -παλιά- φάρμακα, στο σύνολο, έτσι ώστε να βρεθεί πιο σύντομα το φάρμακο ενάντια στο Covid-19. Παράλληλα, ανέφερε ότι πρώτα θα βρεθεί το φάρμακο και έπειτα το εμβόλιο. 

Επίσης, καλεσμένη - διαδικτυακά- στην εκπομπή ήταν και η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διατροφολόγων, Ελένη Ανδρέου, η οποία μίλησε για το πώς μπορεί η διατροφή να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και για το ποια είναι η σχέση της βιταμίνης D με τον κορωνοιό. Η ίδια ανέφερε ότι γίνονται μελέτες σχετικά με το κατα πόσο μπορούν τα θρεπτικά συστατικά να συμβάλουν στην θεραπεία του Covid-19.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπάρχει σχετική έρευνα που δείχνει ότι εαν πάρεις μια συγκεκριμένη δοσολογία (800IU) βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα μέχρι και 50%.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθ Φαρμακολογίας, Covid#4519, Είμαστε,kath farmakologias, Covid#4519, eimaste