Καθ. Πατσαλής: "Μπορούμε να κάνουμε μερικές εκατοντάδες τεστ καθημερινά"

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Γενικός Διευθυντής του NIPD GENETICS και καθηγητής κύριος Φίλιππος Πατσαλής αναφέρθηκε για τη σωστή μέθοδο των πολλών τεστ που εφαρμόζουν ξένες χώρες αλλά και για την ανάγκη να ακολουθήσουμε και εμείς ως Κύπρος αυτό το παράδειγμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στη Νότια Κορέα γίνονται 20.000 τεστ

ημερησίως, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και στη Γερμανία και έτσι έχουν την ευχέρεια να εντοπίζουν έγκαιρα τα κρούσματα και το κράτος μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα και υπό έλεγχο κατάσταση.

Επισήμανε ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια δίνουν νέα δεδομένα για την παρουσία τον θετικών κρουσμάτων στον πληθυσμό, ενώ πρόσθεσε ότι παίρνουν πολλά μηνύματα για την αδικία που υπάρχει στο ότι το κράτος πληρώνει τις εξετάσεις όσων παραπέμπονται από το Ινστιτούτο Γενετικής, ενώ όσοι προσέρχονται από μόνοι τους πληρώνουν από τη τσέπη.

Τόνισε ότι είναι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι εκεί που εργάζεται μπορούν να κάνουν μερικές εκατοντάδες τεστ καθημερινά καταλήγοντας ότι οι συγκεκριμένες εξετάσεις απαιτούν χρόνο.

Ακολουθεί βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα