«Κατέβηκαν» στις παραλίες οι Αστυνομικοί- Εξώδικα για ηλιοθεραπεία και βόλεϊ

Έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας Κύπρου στις παραλίες του νησιού για ελέγχους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 12 ώρες έγιναν 1377 έλεγχοι σε υποστατικά και έγιναν επτά καταγγελίες.

Όσον αφορά σε μετακινήσεις, από τους 5558 ελέγχους, έγιναν 79 καταγγελίες.

Να σημειωθεί ότι σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας, κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, στην οποία συμμετείχαν η Ηγεσία

της Αστυνομίας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Επαρχιών. Στη σύσκεψη αυτή, ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφερόμενος εκ νέου στις υπάρχουσες οδηγίες τόνισε την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των προνοιών των Υπουργικών Διαταγμάτων, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η αστυνόμευση για την επόμενη περίοδο, στην οποία περιλαμβάνεται και το τρέχον Σαββατοκύριακο, θα επικεντρωθεί στα παραλιακά μέτωπα, στους πεζόδρομους αλλά και σε χώρους όπου μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός,  πάντοτε με την συνεργασία και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τροχονόμων και ναυαγοσωστών.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παρουσία συμπολιτών μας, για να υπενθυμίζει και να συμβουλεύει το κοινό για τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται, σύμφωνα με τα διατάγματα, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους από τη μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων και αποστάσεων.  Αν και οι καταγγελίες, δεν είναι αυτοσκοπός, εκεί και όπου σημειώνονται σοβαρές παραβάσεις θα γίνονται καταγγελίες με βάση των περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Η παρουσία της αστυνομίας στις παραλίες συζητήθηκε έντονα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με πολίτες να αντιδρούν στις καταγγελίες που έγιναν από την αστυνομία σε λουόμενους, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για τη μετάβαση στην παραλία για κολύμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν διάφορες καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν μεταξύ άλλων σε λουόμενους που έκαναν ηλιοθεραπεία ή έπαιζαν βόλεϊ στην άμμο.

Στη Λεμεσό συγκεκριμένα, από τις έξι το πρωί μέχρι το μεσημέρι, σε σύνολο 753 ελέγχων, έγιναν 17 καταγγελίες, 12 από τις οποίες αφορούσαν πολίτες που μετέβησαν στην παραλία και εντοπίστηκαν, είτε να κάνουν ηλιοθεραπεία, είτε να παίζουν κάποιο παιχνίδι στην άμμο, όπως τένις και βόλεϊ.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερα τα νέα κρούσματα στην Κύπρο- Αφορούν σε δειγματοληψίες στα σχολεία

Το πλάνο της Αστυνομίας για το Σαββατοκύριακο- Πού θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι

Έτσι έγινε η κομπίνα με τις μάσκες στη Λεμεσό- Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Πότε ανοίγουν οι εκδρομικοί χώροι και ποιος περιορισμός θα υπάρχει

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα