Κατέβασε την ανάρτηση του ο Ακιντζί-«Χαστούκι» από Άγκυρα

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε, η ανάρτηση του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος μετά από μέρες τοποθετήθηκε για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.


Η τοποθέτησή του Ακιντζί, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας σπρώχνοντας τον στο να διαγράψει την ανάρτησή του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως φαίνεται και στην πιο κάτω φωτογραφία, ο Ακιντζί μετά τη δημόσια δηλωσή του είτε διέγραψε την ανάρτησή του είτε έχει προχωρήσει σε αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου του προσωπικού του λογαριασμού

στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτησή του, ο κατοχικός ηγέτης έκανε αναφορές για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και μεταξύ άλλων σημείωνε «παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε "Ειρηνευτική Επιχείρηση", ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε "Ειρηνική Άνοιξη" δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα», κατακρίνοντας την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, , Φουάτ Οκτάι, τουίταρε κατά των δηλώσεων του Ακιντζί σχολιάζοντας πως τα λόγια του, «δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων», είπε.


Έκπληξη έχει προκαλέσει το ψευδοκράτος με τον ηγέτη του Μουσταφά Ακιντζί, -όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη-, που τάχθηκε ουσιαστικά ενάντια στην επιχείρηση με μια γλαφυρή δήλωση. «Παρά το όνομα της «Πηγή Ειρήνης» δεν είναι νερό που χύνεται αλλά αίμα».


Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τουρκιά χαρακτήρισαν σκανδαλώδη τη δήλωση Ακιντζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα