Κατέρρευσε η 1η υπόθεση προσηλυτισμού -«Αυτόβουλη απόφαση μοναχού»

Αυτόβουλη ήταν η απόφαση του ιδίου του μοναχού για να περάσει στον μοναχισμό, έκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καταρρίπτοντας έτσι την πρώτη υπόθεση προσηλυτισμού.


Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του μοναχού κατέθεσαν αγωγή, που απερρίφθη σήμερα, με την οποία υποστήριζαν ότι το παιδί τους κατέφυγε στο Μοναστήρι κατόπιν προσηλυτισμού, ενώ ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους υπέστη πλύση εγκεφάλου από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τους οποίους επίσης κατηγορούσαν

για συνωμοσία.

Το δικαστήριο έκρινε τον πατέρα του μοναχού παντελώς αναξιόπιστο, όπως επίσης και τον κλινικό ψυχολόγο, ο οποίος είχε ετοιμάσει και παρουσιάσει ενώπιον Δικαστηρίου σχετική έκθεση, με την οποία συντασσόταν με τη θέση των γονιών του μοναχού.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των εναγόντων και έκρινε ότι η απόφαση του μοναχού ήταν καθαρά αυτόβουλη. Την πλευρά των γονέων του μοναχού εκπροσώπησε ο δικηγόρος Λουκής Λουκαΐδης.

Τον Ηγούμενο Εφραίμ εκπροσώπησε ο δικηγόρος Μάριος Ηλιαδης από το δικηγορικό γραφείο Τάσσου Παπαδοπούλου.

Οι δικηγόροι, Μάριος Χαρτσιώτης και Χριστόφορος Ιωάννου, εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Μάριος Χαρτσιώτης &ΣΙΑ.

Διαβάστε αυτούσια την απόφαση του Δικαστηρίου ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα