Κατεχόμενα: Τραγικός θάνατος εργαζόμενου σε μπετονιέρα

Ο τραγικός θάνατος εργαζόμενου στη μηχανή μπετονιέρας, το Κυπριακό, οι σκουπιδότοποι και θέματα αγοράς και οικονομίας κυριαρχούν στον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται, επίσης, σε θέματα περιβάλλοντος και την επίσκεψη Τ/κ εκπαιδευτικών σε ε/κ σχολεία στην επαρχία Πάφου.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ανατριχιαστικό”, γράφει ότι ο θάνατος του εργαζόμενου από την Μπαγκλαντές σε μηχανή που φτιάχνει μπετόν, στον Άγιο Θεόδωρο, είναι εγκληματικός και γι' αυτό συνελήφθη

ο οδηγός της μπετονιέρας και τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση. Αλλού γράφει ότι εκπαιδευτικοί της KTÖS και KTOEÖS επισκέφθηκαν σχολεία στην Πάφο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε πως μία από τις θεμελιώδεις αρχές της λύσης είναι η πολιτική ισότητα.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Το αδιέξοδο της εκ περιτροπής προεδρίας” και αναφέρει ότι ενώ δεν υπάρχει συμφωνία στο θέμα στις διαπραγματεύσεις, ο Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι το αίτημα της τ/κ πλευράς για εκ περιτροπής προεδρία δεν είναι μια αναγκαιότητα της πολιτικής ισότητας. Αλλού γράφει ότι το “τμήμα περιβάλλοντος” επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της “αρχής ηλεκτρισμού” και της ιδιωτικής εταιρείας AKSA λόγω υπερβολικής ποσότητας αερίων από τα φουγάρα τους.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), υπό τον κύριο τίτλο “Ιστορική επιστολή”, γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης απάντησε με μακροσκελή επιστολή στην επιστολή της “προέδρου της βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ και στις ανησυχίες της για το Κυπριακό, αναφερόμενος στο στάδιο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσε πως δυσκολεύεται να κατανοήσει το τουρκικό ΡΛΚ και τις επικρίσεις του εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τέθηκε υπό 3ημερη κράτηση ο οδηγός της μπετονιέρας για τον θάνατο του εργαζόμενου από την Μπαγκλαντές, που πήγε να καθαρίσει το μίξερ.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Παντού σκουπίδια”, γράφει για τους σκουπιδότοπους που βρίσκονται σε πολλές περιοχές, σε παραλίες ή εκδρομικούς χώρους, στο Μπογάζι της Κερύνειας, τη Μια Μηλιά, την Αμμόχωστο και την Καρπασία, οι οποίοι σκουπιδότοποι δίνουν μια κακή εικόνα. Αλλού γράφει ότι οι εισαγωγές στο ψευδοκράτος από την Τουρκία είναι αξίας 2,3 εκ. δολάρια την ημέρα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στον τουρισμό ούτε και το 2016 επιτεύχθηκε ο στόχος, σημειώνοντας ότι η πληρότητα έφτασε μέσο όρο το 48,6%.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) έχει τίτλο “Μέχρι ν` ανοίξουν κλείνουν” και γράφει ότι στην αγορά κλείνουν καταστήματα αλλά ανοίγουν και άλλα, χωρίς να υπάρχει έλεγχος, και προσθέτει ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 30.000 καταστήματα. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις οργανωμένων συνόλων στην Κερύνεια για την παράνομη ρίψη υλικών στις κοίτες ποταμών, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών σε περίπτωση βροχών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επικρίσεις της αναπληρώτριας “προέδρου” της “επιτροπής διερεύνησης” και “βουλευτή” του ΡΤΚ, Φαζιλέτ Οζντεφέ για το κλείσιμο των τ/κ “αερογραμμών”, η οποία κατηγόρησε τον “πρόεδρο” της εν λόγω “επιτροπής” και “βουλευτή” του ΚΕΕ, Ζορλού Τορέ, ότι ετοίμασε τη σχετική έκθεση όπως ήθελε αυτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα