Κατεχόμενα:Έβαλαν υπνωτικό σε επιχειρηματία και τον λήστεψαν

Η επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, η απόρριψη από τη “βουλή” της πρότασης μομφής του ΡΤΚ, ο θάνατος της γνωστής Τ/κ μουσικού Καμράν Αζίζ, η διοργάνωση μιας απίστευτης ληστείας εις βάρος Τούρκου επιχειρηματία και η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι “βουλευτή” στην κατεχόμενη Μόρφου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.


Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Ληστεία βγαλμένη από ταινία”, γράφει ότι παγίδα έστησαν σε Τούρκο επιχειρηματία από τη Μερσίνα, αφού μετά που

νεαρή κοπέλα έκλεισε ραντεβού μαζί του σε καφετέρια στην κατεχόμενη Κερύνεια, με τη βοήθεια συνεργών της, έβαλε υπνωτικό στο ποτό του και αφού έχασε τις αισθήσεις του, τον λήστεψαν. Συνολικά, του έκλεψαν 11 χιλιάδες δολάρια και 3,500 τουρκικές λίρες (περίπου χίλια ευρώ). Η “αστυνομία” έχει εντοπίσει τους υπόπτους και έχουν συλληφθεί ήδη τρία άτομα. Αναφορά γίνεται και στον θάνατο της Καμράν Αζίζ, εκ των πιο σημαντικών Τ/κ καλλιτεχνών και στιχουργών. Πέθανε σε ηλικία 95 χρόνων. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση να αντικατασταθεί η φωτογραφία του ηγέτη των Τ/κ Κιουτσιούκ από γραμματόσημα με αυτή του Ραούφ Ντενκτάς, λέγοντας ότι ενώ αρχικά ο “υπουργός” Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στη συνέχεια είπε ότι στα νέα γραμματόσημα θα υπάρχει η φωτογραφία του πατέρα του.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Το παρασκήνιο”, γράφει ότι η κατεχόμενη Λευκωσία γέμισε από αφίσες στις οποίες ανακοινώνεται η διοργάνωση συγκέντρωσης για το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Η εφημερίδα προβάλλει στο πρωτοσέλιδο της την αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με το σύνθημα “Έρχεται ο Πρωθυπουργός, η Κύπρος λέει ναι”. Αναφορά γίνεται και στον θάνατο γνωστής Τ/κ μουσικού και της πρώτης Τ/κ φαρμακοποιού Καμράν Αζίζ. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα.


Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους ηγέτες”, αναφέρεται σε δηλώσεις του Ε/κ πολιτικού και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου στην εφημερίδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Παπαπέτρου αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας ότι θα πρέπει οι δύο ηγέτες να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες και να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών. Είπε ακόμα ότι οι δύο ηγέτες πάντα αγωνίζονταν για την επίτευξη λύσης και ότι δεν κατανοεί τη σημερινή τους στάση. Η εφημερίδα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, αναφέρεται στην οδηγό ταξί - οχήματος πολυτελείας Νουρτζάν Μουτλού, που εξυπηρετεί πελάτες μεγάλων ξενοδοχείων στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και στη μη λήψη απόφασης για την καλυτέρευση επικινδύνου σημείου στον παλιό δρόμο κατεχόμενης Λευκωσίας – Αμμοχώστου, παρά τα θανατηφόρα δυστυχήματα που γίνονται στην περιοχή.


Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Πανικός με τον καρκίνο”, γράφει ότι πανικό στους κατοίκους του κατεχόμενου χωριού Συριανοχώρι προκάλεσε ο θάνατος τεσσάρων ατόμων εντός μιας βδομάδας από καρκίνο. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο “κοινοτάρχης” του χωριού είπε ότι 30 κάτοικοι του κατά τα τελευταία δέκα χρόνια έχασαν τη ζωή τους από τον καρκίνο. Αναφορά γίνεται και στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του “βουλευτή” Μεντές Γκιουντιούζ στην κατεχόμενη Μόρφου,, κατά την οποία κάηκε πλήρως ένα υπνοδωμάτιο ενώ δεν βρισκόταν κανείς στο σπίτι. Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στη σύλληψη 23χρονου, ο οποίος άφησε έγκυο 15χρονη, μετά από καταγγελία των ιατρών, οι οποίοι περιέθαλψαν την 15χρονη όταν αυτή μετέβη σε νοσοκομείο λόγω πόνων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Ο υπουργός λέει ότι σταμάτησαν οι αυξήσεις, ενώ ήδη εφαρμόζονται αυξήσεις στην κινητή τηλεφωνία”, γράφει ότι ενώ ο “υπουργός μεταφορών” Κεμάλ Ντουρούστ δηλώνει ότι οι αυξήσεις έχουν σταματήσει, εντούτοις οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στα κατεχόμενα από την 1η Μαρτίου εφαρμόζουν αυξήσεις ύψους 9,8%. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο “υπουργός” δεν είναι ενήμερος και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, αλλά και στη “βουλή”, ανέφερε ότι έχουν σταματήσει οι αυξήσεις. Αλλού γράφει ότι η “βουλή”, κατά τη χθεσινή της συνεδρία, συζήτησε και τελικά με 27 ψήφους εναντίον απέρριψε την πρόταση μομφής. Αναφορά γίνεται και στη ληστεία εις βάρος Τούρκου επιχειρηματία, αφού έβαλαν υπνωτικό στο ποτό του και έχασε τις αισθήσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα