Κατεχόμενα:Αλλαγές σε σχολικά βιβλία - «Για να διδαχθεί η πολυπολιτισμικότητα»

Υποστηρίζει πλήρως τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία ο λεγόμενος υπουργός παιδείας αναφέρει η ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Η Kıbrıs  (30.08.23) γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός παιδείας Ναζίμ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις «ενάντια στην κοσμικότητα» αλλαγές στα σχολικά βιβλία υπερβολικές και δήλωσε ότι ο ίδιος τις στηρίζει.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «οι ειδικοί από την Τουρκία και οι ομάδες του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΤΔΒΚ» συνεργάστηκαν για το περιεχόμενο των νέων βιβλίων και είπε: «Έκαναν μια λεπτομερή συλλογή των εικόνων,

των γραφικών των βιβλίων, των μέρη που λείπουν, τι θα ήταν πιο χρήσιμο στον μαθητή. Έγινε μια διευθέτηση στα βιβλία προκειμένου να διδαχθεί η πολυπολιτισμικότητα.  Είναι παιδαγωγικά κατάλληλα βιβλία. Στεκόμαστε πίσω από το βιβλίο μας», είπε.

Αυτή η κοινωνία είναι τουρκική και μουσουλμανική

Ο Τσαβούσογλου είπε και τα εξής: «Σε μια σελίδα που περιγράφει μέλη της οικογένειας, το άτομο «θεία»  (από την πλευρά του πατέρα)  εμφανίζεται να φοράει μαντήλα. Αλλά για παράδειγμα, το κεφάλι της θείας  (από την πλευρά της μητέρας) είναι ακάλυπτο. Αυτό είναι τόσο φυσιολογικό. Υπάρχουν παραδείγματα που εξηγούν τις οικογενειακές δομές σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Δίνονται παραδείγματα από την Παλαιστίνη και την Ινδία. Το να δίνουμε παραδείγματα από αυτές τις δύο χώρες είναι προβληματικό. Δεν θα ήταν πρόβλημα να δίνονταν παραδείγματα από ευρωπαϊκές πόλεις! Αυτή η κοινωνία είναι τουρκική και μουσουλμανική. Έχουμε επίσης θείες και θείες στους ανθρώπους της ΤΔΒΚ, μπορεί να φορούν χιτζάμπ. Ο καθένας πρέπει να φορά ό,τι θέλει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του», είπε.
(ΚΣ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα