Κατεχόμενα: Ξεπουλούν ε/κ περιουσίες λόγω οικονομικής κρίσης

Βρήκε το πρόσχημα και εφαρμόζει το σχέδιό του το κατοχικό καθεστώς, καθώς θέλει να εκμεταλλευθεί τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα οικονομική κρίση λόγω Τουρκίας.

Μια από τις αποφάσεις που λήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα είναι όπως επιτραπεί σε ξένους να αγοράζουν περισσότερες από μία περιουσίες.

Μέχρι τώρα η λεγόμενη «νομοθεσία» του κατοχικού καθεστώτος δεν επέτρεπε σε ξένους να έχουν πάνω περισσότερες από μια περιουσία.

Ωστόσο, με αφορμή την

οικονομική κρίση και λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας, το καθεστώς θέλησε να ικανοποιήσει ένα αίτημα που υπήρχε από πλευράς εργολάβων και επιχειρηματιών ανάπτυξης γης.

Η λεγόμενη υπουργός εσωτερικών, Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, ανακοίνωσε την απόφαση προς ικανοποίηση αιτήματος εργολάβων και των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Οι ανεξάρτητες κατοικίες για ξένους θα αυξηθούν από μία σε δύο και τα διαμερίσματα που μπορούν να έχουν στην κατοχή τους από δύο σε τρία, ανέφερε η Μπαϊμπάρς, σημειώνοντας ότι μελετώνται κάποια μέτρα για έξοδο από την οικονομική κρίση, τα οποία και θα οριστικοποιήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, σε συνέντευξή της ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για τις κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια είναι έτοιμο και το πρώτο τέτοιο κτιριο θα χτιστεί στην περιοχή Αμμοχώστου – Βαρωσίων.

Σε πρώτο στάδιο, ανέφερε, θα πρόκειται για πολυκατοικία τριών ορόφων.

Η Μπαϊμπάρς ανέφερε επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 7.500 αγροτικά τεμάχια, ωστόσο τα μισά δεν έχουν την υποδομή ώστε να μπορούν να γίνουν καλλιεργήσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα