Κατεχόμενα: Ο Τούρκος μεγιστάνας καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση

Η σύλληψη μελών της οικογένειας Αλτίνμπας, οικογένειας μεγιστάνων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς στα κατεχόμενα και η καταδίκη σε δύο χρόνια ποινής φυλάκισης του Μπουλούτ Ακατζάν, γαμπρού της οικογένειας, είναι το κύριο θέμα στα σημερινά τ/κ Μέσα ενώ αναφορές γίνονται και στο νέο πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής Αμμοχώστου και Τρικώμου αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία η υιοθέτηση μέτρων από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις

της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δύο χρόνια στον Ακατζάν» αναφέρεται στις εξελίξεις στην υπόθεση Μπουλούτ Ακατζάν, ο οποίος καταδικάστηκε από το «κακουργιοδικείο» στην κατεχόμενη Κερύνεια, σε δύο χρόνια ποινής φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης ενώ η ίδια ποινή δόθηκε και στους δύο σωματοφύλακές του. Γράφει αλλού ότι για ακόμα τρεις ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Βακάς Αλτίνμπας, εναντίον του οποίου υπάρχουν κατηγορίες για ανάμειξή του σε υποθέσεις πλαστογραφίας παράνομης αγοραπωλησίας ακίνητης περιουσίας. Αναφέρει ακόμα ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εκ νέου σύλληψη του Τούρκου δημοσιογράφου και συγγραφέα Αχμέτ Αλτάν, στην Τουρκία, ο οποίος μόλις την περασμένη βδομάδα αφέθηκε ελεύθερος αφού κατηγορείτο για συμμετοχή στην ΦΕΤΟ.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ο εκφοβισμός της ΕΕ προς την Τουρκία» αναδημοσιεύει δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο σχετικά με την υιοθέτηση από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ικανοποίηση της ε/κ πλευράς ενώ παράλληλα αναφέρεται και στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην έντονη αντίδραση του. Αναφορά γίνεται και στην πρωτοφανή υπόθεση με τη σύλληψη μελών της οικογένειας Αλτίνμπας αλλά και στην καταδίκη του Μπουλούτ Ακατζάν, γαμπρού της οικογένειας, σε δύο χρόνια ποινής φυλάκισης, ο οποίος ήδη τελούσε υπό σύλληψη για υποθέσεις ηλεκτρονικού τζόγου και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Αλλού γράφει ότι, με επιτυχία ολοκληρώθηκε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο σε 56χρονη, σε «πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Φυλακή, νοσοκομείο, κρατητήρια» αναφέρεται στην κατάληξη που είχαν χθες τρεις διαφορετικές υποθέσεις ενώπιον «δικαστηρίων», με πρωταγωνιστές όμως μέλη ίδια οικογένειας,  της οικογένειας Αλτίνμπας και των συμπεθέρων τους της οικογένειας Ακατζάν. Η απόφαση για τη μια υπόθεση ήταν η καταδίκη σε δύο χρόνια του Μπουλούτ Ακατζάν, η απόφαση για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του Βακάς Αλτίνμπας και η μεταφορά σε νοσοκομείο μελών της οικογένειας Ακατζάν λόγω αδιαθεσίας που ένιωσαν εντός της αίθουσας του «δικαστηρίου». Αναφορά γίνεται και στην αλλαγή στην «νομοθεσία» σχετικά με τις ποινές σε υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων αλλά και στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα παραμείνουν υπό κράτηση οι Αλτίνμπας»  αναφέρεται στις εξελίξεις στην υπόθεση με την πλαστογραφία για αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας στην κατεχόμενη Κερύνεια, για την οποία συνελήφθησαν συνολικά εφτά άτομα, δύο εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ενώ για τους υπόλοιπους ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης τους για ακόμα τρεις ημέρες. Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην καταδίκη του Μπουλούτ Ακατζάν σε δύο χρόνια ποινής φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για συνολικά έξι κατηγορίες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ικανοποίηση για μεγάλες εταιρείες πονοκέφαλος για το λαό» αναφέρεται στο νέο πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή Τρικώμου, στο οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής ενώ οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Τρίκωμο εξέφρασαν ικανοποίηση. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού οικονομικών», Ολγκούν Αμτσαογλού, σχετικά με τον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους. Γράφει ακόμα ότι ο Μπουλούτ Ακατζιάν, γαμπρός της οικογένειας Αλντίνμπας, καταδικάστηκε μαζί με τους δύο του σωματοφύλακες σε δύο χρόνια ποινής φυλάκισης έκαστος αφού κρίθηκαν ένοχοι σε κατηγορίες σχετικά με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.  

Keywords
Τυχαία Θέματα