Κατεχόμενα: Λειτουργούν εστίες που ανήκουν σε θρησκευτική σέχτα

Εστίες για μαθητές λειτουργούν στα κατεχόμενα από τον «Σύλλογο Βοήθειας Σπουδαστών κατά την περίοδο της Μόρφωσης», ο οποίος ανήκει στο θρησκευτικό τάγμα Süleymancılar (Σουλεϊμαντζιλάρ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, την είδηση μετέδωσε πρώτα η ηλεκτρονική Μπουγκιούν Κίπρις χθες και αναδημοσιεύει σήμερα η Αβρούπα. Η Μπουγκιούν Κίπρις δημοσιεύει φωτογραφίες από κτίρια στο Τρίκωμο, τη Λεύκα και την Αμμόχωστο, κάποια από τα οποία λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια

του χρόνου και κάποια μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και φιλοξενούν και παιδιά κάτω των 18 χρονών.

Η Μπουγκιούν Κίπρις συνεχίζει τα δημοσιεύματα και σήμερα, Τρίτη σχετικά με τους κοιτώνες που λειτουργεί η θρησκευτική σέχτα Süleymancılar και γράφει ότι διαθέτει περισσότερους, καθώς φωτογράφισαν κτήρια και σε Λευκωσία, Κερύνεια και Καραβά. Χαρακτηριστικό όλων των κτηρίων είναι οι ψηλές περιφράξεις, οι μόνιμα κλειστές κουρτίνες και τα 24ωρα συστήματα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος.

«Στην εστία που εντοπίστηκε στην Αμμόχωστο εθεάθησαν να εισέρχονται φοιτήτριες. Στη Λευκωσία, εντοπίστηκε μια εστία σε χρήση εγγεγραμμένη στο όνομα του συλλόγου και ένα άλλο κτήριο φοιτητικής εστίας υπό ανέγερση απέναντι. Στην πινακίδα της φοιτητικής εστίας ‘Hale Sultan’ στον Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας αναγράφεται το όνομα του συλλόγου. Η φοιτητική εστία στον Καραβά διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί παρά το γεγονός ότι έκλεισε δύο φορές από το δήμο», αναφέρεται.

Η εφημερίδα προσθέτει πως διαπιστώθηκε ότι η θρησκευτική εκπαίδευση στις εστίες, γίνεται από ιμάμηδες που διορίστηκαν σε τζαμιά από το «γραφείο του συμβούλου για θρησκευτικές υποθέσεις» της τουρκικής «πρεσβείας» στη Λευκωσία. Αναφέρει επίσης ότι λόγω της πίεσης που εντάθηκε από το 2000 και έπειτα, οι θρησκευτικές υποθέσεις παραδόθηκαν στην Τουρκία, παρακάμφθηκαν οι Τουρκοκύπριοι, και διορίστηκε από την Τουρκία ο Αχμέτ Ουνσάλ, ο «επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων» του ψευδοκράτους. Επιπρόσθετα, οι δραστηριότητες στις κατεχόμενες περιοχές, οι οποίες βρίσκονταν υπό τη διαχείριση του «συμβούλου θρησκευτικών υποθέσεων της πρεσβείας» κλιμακώθηκαν ιδιαίτερα μετά το 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα