Κατεχόμενα: Κλείνει η αεροπορική Άτλας και στα ύψη οι τιμές

Η αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών, οι εξελίξεις στην απεργία των μελών της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» Ελ Σεν, τα στοιχεία για την ανεργία και συγκεκριμένα για την ανεργία στις γυναίκες, η αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και οι ανεπαρκείς έλεγχοι στα κρεοπωλεία με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία του καταναλωτή σε κίνδυνο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές

εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Γεια στη χάρη αυτού που μπορεί να ταξιδέψει με τέτοιες τιμές» αναφέρεται στην αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων ειδικά μετά την απόφαση να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες της και η αεροπορική εταιρεία Άτλας. Αλλού γράφει ότι και στα κατεχόμενα θα προσφερθούν εκπτώσεις τιμών στα προϊόντα λόγω black Friday. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα και σε νέα μέτρα της Αστυνομίας στα σημεία ελέγχου για περισσότερο έλεγχο όσων μεταβαίνουν από και προς τα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μποϊκοτάρισμα στο πεσκέσι» αναφέρεται στις εξελίξεις στο θέμα της απεργίας των μελών της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» και γράφει ότι και οι δύο μεγάλες συντεχνίες εκπαιδευτικών έχουν εκφράσει τη στήριξη στους απεργούς. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η απεργία γίνεται με γενικότερο μήνυμα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν λόγω του ότι η τουρκική κυβέρνηση με φιλοδωρήματα και πεσκέσια επεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα του ψευδοκράτους. Γράφει ακόμα ότι για τις 6 Δεκεμβρίου πήρε αναβολή η υπόθεση με την πλαστογραφία και τα πλαστά έγγραφα για αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας. Αναφορά γίνεται και στα νέα μέτρα από την Κυπριακή Δημοκρατία στα οδοφράγματα για έλεγχο όσων μεταβαίνουν από και προς τα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Τρομακτικά στοιχεία για τη χρήση ουσιών» αναφέρεται στην αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και αλκοόλ στα κατεχόμενα. Αλλού  η εφημερίδα κάνει αναφορά σε δηλώσεις του «υπουργού οικονομίας και ενέργειας» Χασάν Τατσόι σχετικά με την απεργία των μελών της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» κατηγορώντας τη συντεχνία για αθέτηση υποσχέσεων. Αλλού γράφει ότι ο «δήμαρχος» κατεχόμενης Αμμοχώστου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις εργασίες του ιδρύματος Κιουτσιούκ.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ακόμα ένα ντέρτι των γυναικών είναι η ανεργία» προβάλλει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ανέργων γυναικών είναι μεγάλος και ενδεικτικά αναφέρεται σε στοιχεία του Αυγούστου 2019, σύμφωνα με τα οποία το 70% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι γυναίκες. Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται να τον εμπλέξουν σε παράνομες δραστηριότητες σχετικά με την εταιρεία Πόλι Πακ λέγοντας ότι είναι όλα ψέματα. Αλλού γράφει ότι αναβολή για τις 6 Δεκεμβρίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις πλαστογραφίες σε αγοραπωλησίες ακινήτων.             

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κοιτάξετε τι μας ταΐζουν» προβάλλει φωτογραφίες από παράνομη σφαγή ζώων σε κρεοπωλείο στα κατεχόμενα χωρίς τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας του καταναλωτή. Γράφει ακόμα ότι στο Λονδίνο βρίσκεται για επαφές ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Στρασβούργο. Αλλού κάνει αναφορά σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για να καταδικάσουν το νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από τον θείο του στην κατεχόμενη Βοκολίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα