Κατεχόμενα: Κατηγορούν Τατάρ για «θρησκευτικό, εθνικό και φυλετικό διαχωρισμό»

Κατηγορίες κατά Τατάρ για τα όσα σε συνέντευξή του στη «Financial Times». «Παραμύθι» η ομοσπονδία. Ο Ελτσίλ επικρίνει τον Έρντογαν και το AKP για φασιστικές πρακτικές στα κατεχόμενα. Ακάνσοϊ: «Η Τουρκία ζήτησε να παραχωρηθεί η υπηκοότητα σε όσους είχαν άδεια εργασίας για 5 χρόνια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Financial Times», είπε: «Ο Τατάρ

εξηγούσε τη μη λύση του Κυπριακού προβλήματος, κάνοντας λόγο για θρησκευτικό, εθνικό και φυλετικό διαχωρισμό, λες και δεν είχε κάτι να πει», γράφει η «Yeni Düzen» (10/08/2021), σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών.

«Μπορείτε να μην πιστεύετε στην ομοσπονδία, αλλά για να εξηγήσετε γιατί δεν μπορεί να υπάρξει [ομοσπονδία] κάνετε λόγο, εκ μέρους μας, εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού, σε ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης, όπως είναι η εφημερίδα Financial Times, για θρησκευτικό, εθνικό και ειδικότερα για φυλετικό διαχωρισμό;», ανέφερε ο Έρχουρμαν.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή Online». 

➡️ Κατηγορίες κατά Τατάρ για τα όσα είπε σε συνέντευξή του
➡️ Τουρκία: Ζήτησε να παραχωρηθεί η υπηκοότητα σε όσους είχαν άδεια εργασίας για 5 χρόνια
➡️ Επικρίσεις κατά Έρντογαν &AKP για φασιστικές πρακτικές

Keywords
Τυχαία Θέματα