Κατεχόμενα: Εξελίξεις στη δολοφονία του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ μετά και την παραδοχή του υπό σύλληψη υπόπτου για τη διάπραξη του εγκλήματος, οι διεργασίες στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας ενόψει των «προεδρικών εκλογών» το 2020, η κηδεία του Νιγηριανού φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος του, οι οικονομικές δυσκολίες των «δήμων» αλλά και η χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη

του «υπουργού παιδείας» για το θέμα, που ξέσπασε με την απόφαση του «κρατικού θεάτρου» να μην επιτρέψει σε θεατρικό έργο του Γιασάρ Έρσοϊ να ανέβει στη σκηνή είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), δίνει συνέχεια σήμερα στο θέμα της απαγόρευσης από το «κρατικό θέατρο» να ανέβει το έργο του Γιασάρ Έρσοϊ στη σκηνή, ενώ τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της υπό τον τίτλο «Σούκραν (ευλογία) και Σουκρεττίν (ευγνωμοσύνη)» και αναφέρει ότι αυτά είναι τα ονόματα των δύο κύριων χαρακτήρων στο έργο, με τον «υπουργό παιδείας» Ναζίμ Τζαβούσογλου να απορρίπτει δημοσιεύματα ότι η απόφαση του θεάτρου είναι καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης. Αλλού γράφει ότι, νεκρός βρέθηκε τελικά σε οικοδομή ο νεαρός 20χρονος στρατιώτης, ο οποίος αναζητείται από τις 12 Αυγούστου. Αναφέρει ακόμα ότι παραδέχτηκε τη διάπραξη του εγκλήματος, της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ, ο Αζμάντ Αλί Βιρκ, ενώ χθες παρουσιάστηκε ενώπιον «δικαστηρίου».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Συρρικνωμένος ο προϋπολογισμός» αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες των «δήμων» κυρίως της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου, αλλά και την απόλυση πολλών εργαζομένων. Γράφει ακόμα ότι παραδέχτηκε ότι είναι ο δολοφόνος του Γκιοκχάν Ναίμ, ο συλληφθείς Αζμάντ Αλί Βιρκ, ο οποίος μετά τη διάπραξη του εγκλήματος διέφυγε στις ελεύθερες περιοχές.  Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι όχημα κάηκε ολοσχερώς στον δρόμο Λευκωσίας- Κερύνειας, ενώ σύμφωνα με τις προκαταρτικές έρευνες η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στη μηχανή του οχήματος.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Τον τελευταίο λόγο έχει η ΚΕ (κεντρική επιτροπή» γράφει ότι άρχισαν ήδη οι διεργασίες εντός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» το 2020, ενώ ήδη αποφασίστηκε ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του «υποψήφιο». Γράφει αλλού ότι οδηγήθηκε χθες ενώπιον «δικαστηρίου» ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ, ενώ η «κατηγορούσα αρχή» θα ζητήσει ποινή ισόβιας φυλάκισης. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι στις φλόγες τυλίχτηκε όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Κερύνειας, ενώ ο οδηγός πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ο Βιρκ ο δολοφόνος του Ναίμ» αναφέρεται στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ και γράφει ότι σε θεληματική κατάθεσή του ο Αζμάντ Αλί Βιρκ παραδέχτηκε τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ έδωσε και λεπτομέρειες.  Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στη σύλληψη δύο Τ/κ, οι οποίοι έκλεψαν όχημα από τα κατεχόμενα μετάβηκαν στη συνέχεια στη Λάρνακα, το παράτησαν και έκλεψαν από μάντρα αυτοκινήτων δύο οχήματα, τα οποία οδήγησαν πίσω στα κατεχόμενα. Γράφει αλλού ότι νεκρός σε οικοδομή βρέθηκε τελικά 20χρονος νεαρός, ο οποίος αγνοείται από το σπίτι του από την περασμένη βδομάδα ενώ η «αστυνομία» συνεχίζει τις έρευνες για να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κανενός δεν του αξίζει αυτό» γράφει ότι κηδεύτηκε χθες στην παρουσία πολλών φοιτητών από τη Νιγηρία, ο Obasanjo Adeola Owoyalr, φοιτητής στα κατεχόμενα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο χώρο αποσκευών του οχήματος του μετά από 1,5 μήνα.  Αλλού γράφει ότι, στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο «υπουργός οικονομικών» Ολκγιούν Αμτζαογλού, όπου θα έχει συναντήσεις σχετικά με το «οικονομικό πρωτόκολλο» μεταξύ Τουρκίας- ψευδοκράτους. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ, μετά και την παραδοχή του συλληφθέντα ότι τράβηξε τη σκανδάλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα