Κατεχόμενα: Ένταση και συμπλοκές στην 3η μέρα απεργιών

Για ακόμα μια φορά, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ κτηνοτρόφων και «αστυνομικών», όταν κατά τη σημερινή, τρίτη ημέρα διαμαρτυρίας τους έξω από το «υπουργείο γεωργίας» ένας κτηνοτρόφος προσπάθησε να μπει με το τρακτέρ στην αυλή του κτιρίου, σπάζοντας τον κλοιό των «δυνάμεων ασφαλείας».

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ιστοσελίδες, αντιπροσωπεία της ένωσης κτηνοτρόφων, με επικεφαλής τον πρόεδρο, συναντήθηκαν το πρωί με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο «προεδρικό». Η συνάντηση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και λίγο πριν τις 11.30 μετέβη στο «προεδρικό» και συμμετείχε στη συνάντηση

και ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν, με τον Μουσταφά Ναΐμογουλαρι να δηλώνει ότι δεν υπήρξε κατάληξη και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Για τρεις μέρες συναντώνται με τους αρμόδιους, είπε, αλλά δεν μπορούν αυτοί να καταλάβουν τα προβλήματα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων ανέφερε ότι ζήτησαν από τον Μουσταφά Ακιντζί να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να καλέσει την «κυβέρνηση» να αναλάβει πρωτοβουλία για τα θέματα που τους αφορούν.

Η «κυβέρνηση», συνέχισε, «πλέον λογαριάζει και τα σεντ». Ο Ναΐμογουλαρι δήλωσε ότι διαδηλώνουν όχι μόνο για τον δικό τους τομέα, αλλά και για να εξηγήσουν σε όλους ότι όλοι οι τομείς βρίσκονται στο χείλος της πτώχευσης. «Δεν είμαστε εδώ, όπως οι άλλες συντεχνίες, να υπολογίζουμε τα σεντ για τις εργάσιμες ώρες. Το ντέρτι μας είναι να εξηγήσουμε τις δυσκολίες που περνά ο τόπος. Ήρθαμε να θέσουμε το ερώτημα πού θα πάει η χώρα, όταν ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής καταρρεύσει», ανέφερε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων μετά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί.

«Μας περιμένουν ακόμη πιο άσχημες μέρες. Εάν μετρούν μόνο τα σεντ, εγώ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (της ένωσης κτηνοτρόφων) δεν είμαστε υπεύθυνοι για το τι θα συμβεί από ’δω και πέρα», πρόσθεσε.

Ένταση και αντιπαράθεση με τους «αστυνομικούς» σημειώθηκε και χθες έξω από το «υπουργείο γεωργίας», με τους κτηνοτρόφους να θέλουν να γκρεμίσουν τον εξωτερικό τοίχο.

Σύμφωνα με την Κίπρις, τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων στηρίζουν οι ενώσεις γεωργών, πατατοπαραγωγών και εσπεριδοκαλλιεργητών. Χτες, αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων είχε συνάντηση 5 ωρών με τον «πρωθυπουργό» Ερχιουρμάν και τους «υπουργούς γεωργίας και δημοσιονομικών», αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα να ανακοινώσουν ότι συνεχίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα