Κατεχόμενα: Άχρηστες για χρόνια οι κάμερες στα δάση που στήθηκαν με λεφτά ΕΕ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΚΥΠΕ, οι πυρκαγιές που έγιναν καθημερινό φαινόμενο στα κατεχόμενα, κυριαρχούν πλέον στην επικαιρότητα με τον τ/κ Τύπο να αναφέρεται στο γεγονός ότι κάμερες παρακολούθησης για την προστασία των δασών που είχαν τοποθετηθεί μέσω προγράμματος της ΕΕ, αποκαλύφθηκε με τις τελευταίες φωτιές, ότι δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Γι’ αυτό τί λέτε, ε;» γράφει ότι οι κάμερες παρακολούθησης δασών που είχαν αγοραστεί με χρήματα της ΕΕ, αποκαλύφθηκε ότι εδώ και χρόνια είναι εκτός λειτουργίας. Αλλού αναφέρει ότι η «νότια» Κύπρος, όπως χαρακτηρίζει την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, θα αγοράσει άλλα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον ύποπτο για τις πυρκαγιές στο Διόριος – Καπούτι Γιουσούφ Σαντραζάμ, επιβλήθηκε 3ημερο διάταγμα κράτησης.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Καήκαμε, γίναμε στάχτη» γράφει ότι η «χώρα» πνίγεται στις φλόγες εδώ και μέρες και αναφέρεται στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες κοντά στον Άγιο Ιλαρίωνα, τα Γαστριά και την Αγκαστίνα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τον ίδιο άτομο έπεσε θύμα ληστείας δύο φορές και υπέβαλλε παράπονο στην «αστυνομία». Αλλού γράφει επίσης για την 3ημερη κράτηση του υπόπτου για την φωτιά στο Διόριος.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Εκτός λειτουργίας» γράφει, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ότι το 2009, στο πλαίσιο του προγράμματος Νατούρα 200, είχαν τοποθετηθεί κάμερες σε 13 σημεία σε δασικές εκτάσεις που είχαν εμβέλεια 360 μοίρες, οι οποίες δεν λειτουργούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 4 διαφορετικές πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε 4 διαφορετικές περιοχές. Αλλού αναφέρει ότι ο ύποπτος που προσήχθη χθες στο «δικαστήριο» θεωρείται από την «αστυνομία» ότι προκάλεσε και την μεγάλη πυρκαγιά της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα