Κατατέθηκε η αίτηση για επανακαταμέτρηση στο Δήμο Λεμεσού

Κατατέθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού η αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sigmalive την αίτηση για επανακαταμέτρηση υπογράφει τελικά ο Ανδρέας Χρίστου, οι βουλευτές Λεμεσού, Ανδρέας Καυκαλιάς και Κώστας Κώστα, τα στελέχη της ΕΔΕΚ Λεμεσού, Πέτρος Αλεξάκης και Θωμάς Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα ζώα, Κυριάκος Κυριάκου.

Ο βουλευτής

του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, τελικά δεν υπέγραψε την αίτηση, καθώς από χθες είχε διαρρεύσει ότι γίνονταν δεύτερες σκέψεις από τον ίδιο για το ενδεχόμενο αυτό. Δεν υπάρχει κανένας από πλευράς ΔΗΚΟ που να έχει υπογράψει την αίτηση.

Είχε διαρρεύσει επίσης τις προηγούμενες ημέρες ότι την αίτηση θα υπέγραφε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΕΚ Λεμεσού, κ Δοράτης, ο οποίος ωστόσο δεν υπέγραψε τελικά, καθώς δεν είναι δημότης του Δήμου Λεμεσού.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η υπόθεση αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, σε περίοδο 2-3 μηνών από σήμερα, αν όλα πάνε καλά σε σχέση με τις διαδικασίες. Αναμένεται επίσης να υπάρξουν και ενστάσεις που ενδεχομένως να καθυστερήσουν τη διαδικασία.

Όπως αρμοδίως πληροφορήθηκε το Sigmalive, η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού, καθώς αφορά μόνο την εκλογή δημάρχου και όχι την εκλογή δημοτικού συμβουλίου. Αυτό που επίσης μας έχει επισημανθεί είναι ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν νομικά προβλήματα σε σχέση με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όποια και αν είναι η έκβαση της δικαστικής διαδικασίας. Ωστόσο, το στοιχείο αυτό μας έχει λεχθεί με επιφύλαξη καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα