Κατάσταση ομηρίας στην Ουκρανία: Άνδρας κρατά 20 άτομα σε λεωφορείο (pics)

Σε κατάσταση ομηρίας είναι περίπου 20 επιβαίνοντες λεωφορείου στην Ουκρανία. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος εισέβαλε μέσα στο λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ, στα βορειοδυτικά της χώρας και απειλεί με όπλα και εκρηκτικά.

«Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα μήνυμα πως άνδρας πήρε υπό τον έλεγχό του λεωφορείο και κρατά περίπου 20 ομήρους στο κέντρο του Λουτσκ. Έχει εκρηκτικά και όπλα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή αστυνομία.

«Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη η

επιχείρηση με την ονομασία "Όμηρος". Το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί για την ασφάλεια των πολιτών. Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις μας είναι επιτόπου» σημειώνεται στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Facebook της αστυνομικής διεύθυνσης.

Τι είπε στις Αρχές

Ο δράστης φέρεται να κάλεσε ο ίδιος τις Αρχές και είπε στους αστυνομικούς ότι έχει παγιδεύσει το λεωφορείο με εκρηκτικά.

Ακόμη φέρεται να γνωστοποίησε ότι υπάρχει και ένα δεύτερο παγιδευμένο λεωφορείο κάπου στην πόλη.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομικής Αρχής, αρμόδιος για θέματα που άπτονται της περιοχής Βολίν, σημείωσε πως ο δράστης δεν έχει κάνει κανένα συγκεκριμένο αίτημα.

Στο μικροσκόπιο τα social media του

«Ανήρτησε τις απαιτήσεις του στο Twitter. Πλέον παρακολουθούμε τα κοινωνικά δίκτυά του. Δεν μας έχει κάνει κανένα συγκεκριμένο αίτημα, (σ.σ. μας είπε) μόνο γενικόλογα σχετικά με τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα. Δεν εξηγεί ποιο σύστημα ακριβώς, όμως. Μελετάμε την υπόθεση και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Σήκωνε το τηλέφωνο, αλλά πλέον δεν το κάνει», είπε.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς στην περιοχή. Το όχημα, τα παράθυρα του οποίου είναι σπασμένα, είναι παρκαρισμένο κοντά σε ένα θέατρο της πόλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή και να αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης.
 

Hostage situation as armed man is threatening to blow up a bus in Lutsk. Shots fired, police on the scene https://t.co/6Q8QmmcuwS #Ukraine pic.twitter.com/rGmCDd8iOf

— Liveuamap (@Liveuamap) July 21, 2020

⚡️ Новые кадры с места захвата заложников в центре Луцка на западе Украины.

Полиция подтверждает, что это не учения. В районе места ЧП слышна стрельба.

По предварительным данным, в заложниках у неизвестного 20 человек. Никаких требований он пока не выдвигал pic.twitter.com/esBCCd9WD4

— RT на русском (@RT_russian) July 21, 2020

Πηγη: Sputnik 

Keywords
Τυχαία Θέματα