Κατασκευαστικό όργιο στα κατεχόμενα-Εταιρεία δημοπρατεί τεράστιες εκτάσεις γης

Δεν έχει τέλος το κατασκευαστικό όργιο στα κατεχόμενα. Τουρκική εταιρεία διαφημίζει ότι θα βγάλει αύριο σε δημοπρασία τεράστιες εκτάσεις γης, κοντά στο αεροδρόμιο της Τύμπου κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο στην Κύπρο.

Σχεδιάζει, όπως διατείνεται την κατασκευή μιας νέας πόλης, με 7 χιλιάδες κατοικίες, όπου θα ζήσουν 40 χιλιάδες άνθρωποι. Η δημοπρασία φαίνεται ότι θα λάβει χώρα στις 13:00 το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανάπτυξη βρίσκεται 5,5 χιλιόμετρα, από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και 15 λεπτά από το κέντρο της Λευκωσίας.

Δημοσίευμα της «Avrupa», το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Αλήθεια», η οποία ανέδειξε και το θέμα σήμερα, κάνει λόγο για Ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η διάσωση τραυματία με ελικόπτερο στην Άμμο του Καμπούρη

Όσον αφορά τις αρχές του κράτους, η Αστυνομία δεν ήταν σε θέση να μας δώσει πληροφορίες για το ζήτημα. Το ΣΙΓΜΑ προσπάθησε να επικοινωνήσει με την  Κυβέρνηση, με τις κλήσεις να μένουν αναπάντητες.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Dağ Holding, δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί άλλο ένα έργο 330 κατοικιών.

Η εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική της Τουρκίας και έχει έδρα το Ικόνιο. Πρόκειται για όμιλο εταιρειών με θυγατρικές σε όλο το φάσμα του κατασκευαστικού τομέα όπως εργοληπτικές, αλουμινίου και Αρχιτεκτονικές με εμπορικούς εταίρους από Τουρκία, Πακιστάν, Ρωσία και Δανία. Πολλές σελίδες της, τέθηκαν εκτός λειτουργίας έτσι η πληροφόρηση είναι περιορισμένη.

Την ίδια ώρα αμερικανική εταιρεία που ετοιμάζει αναπτύξεις, βρίσκεται στο μικροσκόπιο του κράτους, που εξετάζει, εάν πρόκειται για σφετερισμούς, ώστε να ληφθούν μέτρα αποτροπής.

Διαβάστε επίσης: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Παραμάλι - Γίνονται οι τελικές κατασβέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα